Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ n1; Objavila: M.M ]

10. 09. 2019. 17:22 >> 19:54
12

ĐORĐEVIĆ

"Mislio sam da su čvrsti, iskusni, lideri..."

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević teško je podnio poraz od Argentine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kini.

Orlovi su izgubili 97:87 i u nastavku šampionata boriće se za plasman od 5. do 8. mjesta.

"Boli, ovo je težak poraz. Mentalni pritisak je bio ogroman. Euforija u našoj zemlji, svi su nas zvali, jedva čekali da nas gledaju, pisali da smo favoriti, da ćemo osvojiti. Nikada to nije pomoglo. Sada vidim na kakvom je igraču poput Nemanje Bjelice bio pritisak. Nekada mislimo da su čvrsti, iskusni, lideri, ali onda vidite šta im sve prolazi kroz glavu," rekao je Đorđević.

"Ključ je definitivno bio na poziciji plejmejkera. Primjera radi, u nekretninama postoje lokacije i lokacije, a u košarci bekovi i bekovi, uz svo dužno poštovanje prema visokim igračima. Kontrolisali su ritam, mi smo imali mnogo izgubljenih lopti, vjerovatno zbog sjajne odbrane rivala. Nisu mi se svidjele naše odluke ni reakcije. Prilagodili su se na kriterijume, mi nijesmo. Pravili smo greške koje ne smiju da nam se dešavaju u ovakvim mečevima. Mi smo naporno radili, a onda u posljednjoj sekundi primali koševe u lice preko Garina, Kampaca i ostalih. Moramo sada da podignemo glavu."

Najveće probleme Orlovima su pravili igrači od kojih se to i očekivalo - Fakundo Kampaco i Luis Skola.

"Kampaco je dominirao, ovo je njegova pobjeda. Luis je emotivni vođa Argentinaca, možda jedan od najvećih legendi svih vremena. Kampaco je bio tu da prenese pobjednički mentalitet."

Đorđević nije propustio priliku da istakne da vjeruje u svoje igrače.

"Ponosan sam na njih. Ovo je sjajna grupa ljudi. Blagosloven sam da im budem trener. Ponosan sam, uvijek daju svoj maksimum. Nešto je nedostajalo u posljednje dvije utakmice," naglasio je i potom prokomentarisao situaciju sa Micićem.

"Rekao sam i njemu i igračima da sam zahvalan što je tu. Veoma je hrabar, mi smo tu uz njega. Želimo da mu pomognemo, ovako nešto ne prolazi lako,"rekao je Đorđević.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније