Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

13. 09. 2013. 14:02 >> 14:02

OSIPANJE SJAJNE GENERACIJE

Antić, Gečevski i Ilievski napuštaju reprezentaciju

Košarkaši Makedonije na Eurobasketu u Sloveniji nijesu ispunili očekivanja nacije, turnir su završili već nakon prve faze, a sada će ih napustiti Pero Antić. Mediji u toj zemlji prenose da će njegovim stopama krenuti i Todor Gečevski i Vlado Ilievski.

Prije dvije godine na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, Makedonci su svojom igrom oduševili sve ljubitelje košarke. Predvođeni Antićem i Bo Mekejlebom stigli su do istorijskog četvrtog mjesta, u utakmici za bronzu poraženi su od Rusije 72:68.

Turnir u Sloveniji bio je prilika da ta sjajna makedonska generacija donese jednu od medalja u domovinu. Međutim, kući su se vratili kao jedno od razočarenja, a od sada biće slabiji za gorostasnog centra Pera Antića, prvog Makedonca u NBA ligi.

"Eurobasket u Sloveniji bio je posljednji moj nastup za reprezentaciju.  Ne mogu reći da li je i za druge, ali za mene jeste. Ovu generaciju ću pamtiti po jedinstvu koje je krasilo ekipu. Mnogo toga smo ostvarili zajedno, i to će biti podstrek za igrače koji dolaze", rekao je 31-godišnji Antić.

Kako pprenose mediji u Makedoniji, odlazak Antića prvi je korak ka rasipanju sjajne generacije. Navodno, reprezentaciju će napustiti i drugi iskusniji igrači, Vlado Ilievski i Todor Gečevski.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније