Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavila: M.M.Lj. ]

25. 08. 2019. 17:14   >>  20:18

MITROVIĆ NAKON PORAZA

"Igrali smo bolje nego protiv Irana"

Selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore Zvezdan Mitrović smatra da su momci danas, uprkos porazu od Nigerije, pokazali mnogo bolju igru nego protiv Irana. Nada se da povreda skočnog zgloba Nikole Ivanovića, za koju smatra da je djelimično doprinijela porazu, nije ozbiljna.

 

 

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je danas od Nigerije 89:86, u pripremnom meču u kineskom Jangžuu.

„Jedna izuzetno zahtjevna, atletska utakmica. Bilo je tu stvarno dobrih momenata, bilo je borbe, gdje je Nigerija odigrala mnogo bolje, kvalitetnije, ozbiljnije nego prošlu utakmicu s Poljskom. Sami znate, sa pet, šest NBA igrača,uglavnom, američka škola, tvrdo, brzo... Mi smo isprobavali sve i odbrane i napade. Loša stvar je povreda Nikole Ivanovića, skočni zglob, nadam se da nije ozbiljna, što je možda i uticalo na krajnji rezultat. Nidam je dobio pet faulova i onda smo ostali bez glavnog organiatora igre. Sve u svemu, mislim da je zadatak ispunjen. Bila je ovo jedna izuzetno dobra provjera“, kazao je Mitrović.

On smatra da je ekipa popustila u odbrani, dok je napadom zadovoljan.

„Kada govorim o defanzivi, bilo je tu nekih dobrih stvari. Kaznili su nas. Bila je tu dominacija atletska, ali držali smo se korektno. Pogotovo što smo imali pritisak u igri gdje smo imali probleme sa organizatorima igre. Nidam je brzo ušao u faulove, Čarapić je igrao, ali opet je on fizički slabiji od ovih momaka. Petar Popović je pomogao u tom dijelu. Napadački nije bilo velikih problema, postigli smo 86 poena, ali na kraju su nas kaznili trojkom u odlučujućem momentu“, kaže selektor.

Nikola Ivanović je povrijedio skočni zglob i nije igrao u drugom poluvremenu. Iz Košarkaškog saveza saopštili su da povreda Ivanovića na prvi pogled ne djeluje ozbiljno, mozda preskoči dva dana.

„Nadam se da Nikoli nije ozbiljna povred, a ostali momci su noćas pokazali, po meni, mnogo bolju igru nego protiv Irana.  Imamo još sedam dana da izoštrimo igru. Za sada je OK. Imamo još jednu utakmicu s Poljskom, Mislim da mijenjamo mjesto boravka, taj put može malo da nas poremeti, ali dobro, još jedna utakmica, pa krećemo“, zaključio je Mitrović.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније