Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

12. 09. 2013. 23:01 >> 23:01
2

EP - SLOVENIJA

Pobjede domaćina, Grčke i Hrvatske

Slovenija je nanijela prvi poraz Italiji na šampionatu - domaćin prvenstva je slavio sa 84:77 i napravio važan korak ka četvrfinalu. U meču punom uzbuđenja, Grcu su rezultatom 79:75 pobijedili prvaka Evrope Španiju i tako se bodovno izjednačili da današnjim rivalom. Prvi meč druge faze takmičenja u grupi "F" pripao je Hrvatskoj koja je bez ikakvih problema savladala Finsku sa 88:63.

Italija je tokom prve četvrtine imala blagu prednost, ali je u drugih deset minuta tim Bože Maljkovića odgovorio.

“Zmajčeki“ su na odmor otišli sa plus 6 - 45:39, da bi početkom treće četvrtine Italija izjednačila na 48:48.

Međutim, tada domaćin serijom 10:0 lomi otpor “azura“. Z ahvaljujući raspoloženom Goranu Dragiću Slovenija je lako privela meč kraju.

Pomenuti Goran Dragić je sa 22 poena bio i najefikasniji u pobjedničkoj ekipi, pratio ga je Zoran Dragić sa 15, kao i Nahbar sa 13 poena.

U poraženoj ekipi, Đentile se istakao sa 20 poena, a Datome je postigao 16.

Grčka se vratila u igri za četvrfinale. Španci su bili znatno bolji rival na startu meča, ali Grci se nijesu dali, preuzeli kontrolu igre, dobili ovaj drugu četvrtinu sa 25:12 i na poluvrijeme otišli vođstvom od tri poena razlike.

Treća četvrtina ponovo pripada Špancima, koji vraćaju vođstvo, ali kada se utakmica lomila, u posljednjih deset minuta, Grčka je zaigrala najbolje i uspješno meč privela kraju.

Grke je do pobjede predvodio Vasilis Spanuilis sa 20 poena, a isto toliko su na drugoj strani upisali Mark Gasol i Rudi Fernandez.

Hrvati su razbili Finsku. Li i društvo su se dobro držali samo na početku meča, ali su Hrvati krajem prve četvrtine preuzeli stavri u svoje ruke i došli do šest poena prednosti na kraju prvog dijela.

Već na startu druge četvrtine vođstvo je poraslo na 14 razlike (25:11). “Kockasti“ su potom dodatno pojačali i stigli do 19 poena prednosti na poluvremenu - 39:20.

Izabranici Jasmina Repeše su i u drugom poluvremenu održali vsiko nivo igre. Pogodili su veliki broj trojki u trećoj četvrtini i u posljednju ušli sa prednošću od čak 25 poena

U jednom trenutku razlika je prelazila 30 poena, ali je Finska serijom trojki spustila na 22. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније