Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Sportklub, objavila B.B. ]

19. 08. 2019. 12:38   >>  16:18

SP U KOŠARCI U KINI

Poznat konačan spisak ekipa Brazila i Tunisa

Reprezentacije Brazila i Tunisa su saopštile konačan spisak za Svjetsko prvenstvo u košarci u Kini.

Sastav Brazila kog selektira hrvatski stručnjak Aco Petrović ima nekoliko veoma iskusnih košarkaša. Predvodnici ekipe će biti Marselinjo Uertas i Anderson Varežao, a tu je takođe i bivši NBA igrač Leandrinjo Barbosa. U sastavu su i neki igrači koji imaju veliko evropsko iskustvo poput Rafe Luza, Augusta Lime i Vitora Benitea.

Ekipa selektora Petrovića je u grupi sa Grčkom, Novim Zelandom i Crnom Gorom.

Što se tiče Tunisa, ova skromna selekcija će i ove godine računati na naturalizovanog igrača Majkla Rola, koji je igrao prošle sezone za Makabi. Tu je bivši igrač Reala i Dalas Meveriksa Salah Mežri, dok su ostali igrači koje je birao portugalski stručnjak Mario Palma, uglavnom košarkaši iz francuske ili domaće tunišanske lige.

Tunis je na Mundobasketu u grupi sa Portorikom, Iranom i Španijom. Tunis bi mogao da se bori za drugo mjesto sa iranskom i portorikanskom selekcijom, a u slučaju prolaza protivnik bi mogla da mu bude Srbija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније