Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

08. 08. 2019. 16:15   >>  16:25

"SKRIVENE AMBICIJE"

Subotić: Želim da igramo hrabro

Košarkaši Budućnost Volija počeli su danas pripreme za novu sezonu. Trener "plavih" Slobodan Subotić rekao je da su ambicije za novu sezonu skrivene i ujedno najavio dovođenje još jednog plejmejkera.

"Imamo pet novih igrača, dosta je promjena i zato sam tražio da rano počnemo pripreme, da imamo dovoljan broj kontrolnih mečeva. Čeka nas izazovna sezona u ABA ligi i Evrokupu, ali svakim danom se uvjeravam da sam došao u veliki klub. Velika je želja da se naprave dobre stvari. Kao što sam rekao, nijesam htio da dovodimo igrače samo na osnovu imena i statitiske, već igrače koji su, po mom mišljenju, spremni da se bore za klub i ciljeve, a ne da igraju za sebe. Ostala nam je još jedna pozicija - plejmejkera, za koju za sada nemamo sreće. Bili smo blizu potpisa dobrih igrača i velikih imena, ali su se u zadnji čas predomislili, čekajući neke druge ponude. Na ostalim pozicijama smo dobro pokriveni", rekao je Subotić.

On je rekao da očekuje da njegova ekipa u svakom meču bude hrabra i da se bori do posljednjeg atoma snage...

"Imao sam sastanak sa igračima i ambicije, želje, snove i ciljeve - ostavio bih među nama. Želio bih da moja ekipa igra hrabru košarku, da se bori... To želim da vratim ovoj ekipi. Ne želim da govorim o prošlosti, ali dobro znam gdje dolazim i šta je krasilo ovaj klub i ovaj kraj godinama", rekao je Subotić.

Aleksa Ilić se vraća na teren nakon teške povrede, zbog koje je propustio skoro cijelu prošlu sezonu.

"Odigrao sam samo pet utakmica, naravno da sam se uželio košarke. Radim normalno sve, košarkaški dio takođe, ove pripreme će mi poslužiti da se vratim u formu i uigram sa ekipom. Spreman sam za početak sezone. Imaćemo dva mjeseca da se spremimo, što je dovoljno da se uklopimo kao ekipa. Pred nama su i jaki kontrolni mečevi. Fale nam igrači koji su u reprezentaciji, povrijeđeni Barović... Čeka nas teška sezona, jaka konkurencija, ali vjerujem da ćemo u dobrom ritmu dočekati početak", kazao je Ilić.

Letonac Martinš Mejers od prvog dana biće na raspolaganju Slobodanu Subotiću. Što se ostalih stranac tiče, Skot Vud dolazi 11. avgusta, Skot Bamford dan kasnije, a Hasan Martin 15. avgusta.

"Veoma sam srećan što sam ovdje i što sam dobio šansu da igram za ovaj klub i da pomognem timu. Znam gdje sam došao. Klub je odlično organizovan, za istorijom, igra u jakim takmičenjima, ima izazov plasmana u Evroligu. Uvijek dajem sve od sebe, uvijek ostavljam srce na terenu... Pokušaću da to uradim i u Budućnosti", kazao je Mejers.

Budućnost će do 14. avgusta trenirati u Podgorici, zatim se seli u Kolašin.

Od 25. do 30. avgusta "plavi" su na Kranjskoj Gori, gdje će odigrati prijateljske utakmice sa Himkijem i Nižnjim Novgorodom.

Početkom septembra crnogorski šampion će igrati na "Memorijalu Mirza Delibašić" u Sarajevu, a na turniru će vjerovatno igrati Kluž, Cedevita Olimpija i Gaziantep.

Za 13. septembar je zakazan meč sa Megom Bemax, potom slijedi turnir u Turskoj i za kraj priprema SUperkup ABA lige.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније