Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

11. 09. 2013. 23:02 >> 23:02
5

EP - SLOVENIJA

Pobjede Litvanije, Srbije i Letonije

Litvanije je srušila favorizovanu selekciju Francuske sa 76:62.Srbija je pobjedom nad Belgijom 76:69 napravila džinovski korak ka četvrfinalu, dok je Letonija razbila Ukrajinu sa 85:61 u prvom meču novoformirane grupe E na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Od kada su preuzeli vođstvo od Francuza, Litvanci su sigurnom igrom kontrolisali dešavanja na parketu.

Timskim nastupom izabranici Jonasa Kazlauskasa su prije svega zaustavili Tonija Parkera i to je bio ključ. A onda su Valančijunas na početku i završetku utakmice, te Kalneitasovim čestim pogocima najavili pobjedu.

Sve što su Francuzi uspjeli jeste da priđu na 43:39. Uslijedila je serija od 8:3 litvanskih košarkaša, a kako "trikolori" od 34. do isteka 40. minuta nijesu dali ni jedan jedini poen, pa su Litvanci rutisnki priveli meč kraju.

Pobjedničku ekipu je predvodio Seibutis sa 15 poena, Jonas Valančijunas je uz 13 poena dodao i šest skokova, a Kuzminkas deset poena. Kod Francuza, De Kolo je ubacio 12, a Parker skromnih 11 poena.

Srbija se mučila protiv neugodnih Belgijanaca, ali ipak nije dozvolila iznenađenje.

Belgijanci su bolje ušli u meč, poveli 8:0, održavali tu prednost do 15:8. Potom su Krstić i drugovi uhvatili rezultatski priključak i prvu četvrtinu završili minimalnim vođstvom – 19:18.

Srbija je u nastavku meča uglavnom vodila, ali se Belgijanci nijesu predavali i tokom treće četvrtine ponovo prešli u vođstvo.

Ipak, u trenucima kada se meč lomio Micić je pogodio trojku, nešto kasnije i Bogdanović i puleni Dušana Ivkovića su vratili prednost koju do kraja nijesu ispuštali.

Kapiten Nenad Krstić je bio najefikasniji sa 17 poena, Marković 15, a Bogdanović je upisao 12. U poraženoj ekipi, Mutubu se istakao sa 16 poena.

Letonci su održali čas košarke Ukrajini. Nakon koša Džetera na startu,  Letonci su napravili seriju 11:3 i do kraja prve četvrtine trojkama Kuksisa i Blumsa stigli do ubjedljivih 24:11.

Letonci su i drugoj dionici nastavili u istom tempu da zatrpavaju koš neefikasnih rivala.

Sličan scenario je viđen i u drugom  - Ukrajinci su u trećoj dionici postigli tek 10 poena.

Letonska selekcija je u posljednjoj četvrtini rutinski održavali veliku prednost, sve do konačnih 85:51.  Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Kristaps Janišenoks sa 14 poena i tri skoka, dok ga je ispratio Rihards Kuksiks sa 13 ubačenih koševa.

Kod Ukrajinca se istakao samo Sergi Gladir sa 12 poena.  

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније