Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Beta [ Objavio: O.Z. ]

17. 07. 2019. 12:31   >>  12:33

HJUSTON - OKLAHOMA

Obavljen trejd Vestbruka i Pola

Dosadašnji košarkaš Oklahome Rasel Vestbruk prešao je u Hjuston.

Trejd je objavljen kasno sinoć, a u zamjenu za Vestbruka, u Oklahomu će preći Kris Pol.

Takođe, Oklahoma je dobila i dva pika prve runde drafta u 2024. i 2026. godini, kao i pravo na zamjenu dva pika prve runde sa Hjustonom 2021. i 2025. godine.

Generalni menadžer Oklahome Sem Presti rekao je da je Vestbruk "najvažniji igrač u kratkoj istoriji Oklahoma siti Tandera".

"Niko od nas nije mogao da predvidi kakav će igrač postati. Rasel i njegova supruga, njihovo troje djece, njegov brat i roditelji zauvijek će ostati dio porodice Tandera", naveo je on.

Vestbruk je u sezoni 2016/2017 proglašen najkorisnijim igračem, a sa reprezentaciom SAD osvojio je olimpijsko zlato 2012. godine u Londonu.

On je u aprilu postao tek drugi košakaš u istoriji NBA lige koji je postigao tripl dabl sa najmanje po 20 poena, skokova i asistencija. Osam puta je igrao na ol-staru, od čega je dva puta bio MVP.

Za 11 sezona u Tanderu, Vestbruk je odigrao 821 utakmicu, od kojih je u 804 bio starter, a prosječno je postizao 23 poena, uz 8,4 asistencija, sedam skokova i 1,76 ukradenih lopti za 34,5 minuta po utakmici.

Vestbruk je najbolji strijelac u istoriji Tandera sa 18.859 poena, najbolji asistent sa 6.897, najbolji skakač sa 5.760 skokova i igrač sa najviše ukradenih lopti - 1.442.

On će ponovo igrati u istom timu sa Džejmsom Hardenom, sa kojim je igrao u Oklahomi od 2009. do 2012. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније