Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

08. 09. 2013. 22:53 >> 23:42
73

EP - SLOVENIJA

Poraz i kraj sna o drugoj fazi

Crna Gora se već nakon četiri meča vraća kući - izabranici Luke Pavićevića su se trećim porazom, ovoga puta od Litvanije 77:70 nakon produžetka, oprostili od Evropskog prvenstva u Sloveniji.

Tokom čitavog meča, viđena je rezultatska klackalica, Crna Gora je imala dva poena prednosti na poluvremenu 34:32. Uslijedio je pad našeg tima u trećoj dionici, što su LItvanci iskoristili i preko tandema Valančunas - Kšištof Lavrinovič poveli i pred posljednju dionicu imali četiri poena viška 51:47.

U četvrtom periodu naš tim se prvo vratio iz minusa od osam poena, a zatim je Rajs pogodio trojku deset sekundi prije kraja, a naši odbranili posljednji napad, pa se otišlo u dodatnih pet minuta.

U produžecima, odlučila sa dva napada - Sead Šehović je promašio trojku za vođstvo, a Darijus Lavrinovič je bio siguran  iza linije 6, 75, Litvanci su poveli pet razlike na 30 sekundi prije kraja i povratka više nije bilo. 

Tok meča:

Utakmica je počela.

Darijuš i Kšištof Lavrinovič trojkama dovode Litvaniju u vođstvo od 6:0. Međutim, uzvratio je Suad Šehović, košem uz faul za 6:3.

Razigrani Kšištof Lavrinovič za 10:3 rivala. Ali, Dubljević sa četiri uzastopna poena smanjuje na 10:7.

Novi poeni uz faul našeg tima, ovog puta Rajs. Naš plej ne koristi slobodno, ostaje 12:9 za Litvaniju. Treća lična Darijuša Lavrinoviča. Raj ulazi u ritam - trojkom smanjuje na 14:12. Kalnietis polaže za 16:12. Prvi poeni Vučevića za 17:14. Igra se koš za koš.

Prvo izjednačenje - trojka Dubjevića 17:17. Kalnietis i Vučević su postigli koševe, rezultat je 19:19, kraj prve četvrtine.

Sead Šehović na staru druge četvrtine pogađa za prvo vođstvo 21:19, potom pogađa i Sekulić. Kleiza trojkom razbija mini-seriju naše selekcije. Kleiza polvičan sa penala za novo izjednačenje 23:23. Lijepa akcija "crvenih", Vučević za Popovića, koji sam ispod koša pogađa za 25:23. Vučević je raspoložen, odličan prodor i zakucavanje našeg asa!

Kšištof Lavrinovič iz kontre pogađa, tajm-aut Crne Gore. Kšištof ponovo pogađa i vraća stvari u egal 27:27. Suad Šehović je fauliran pri šutu za tri. Iskoristio je dva od tri bacanja. 

Delinkaitis pogađa trojku, odmah uzvraća istom mjerom Sead Šehović. A onda Kšištof Lavrinovič za dva - 32:32. Rajs cijepa mrežicu za novo vođstvo Crne Gore. Kazlauskas zove tajm-aut. Delinkaitis promašuje za tri poena i sa minimalnom, ali zasluženom prednošću od 34:32, idemo na odmor.

Valančunas sa četiri poena otvara drugo poluvrijeme. Bjelica je trojkom odgovorio, a zatim Kleiza i Valančunas za plus 4 Litvanije 41:37. Vraću se naši, Rajs polaže preko Valančunasa za izjednačenje 41:41.

Sjani Rajs polaže na drugi obruč za vođstvo Crne Gore 43:42. Rezultatska klackalica se nastavlja - Kalnietis sa poludistance za 44:43. Zatim i probuđeni Valančunas za 46:43, tajm-aut Pavićevića. Vučević promašuje dva slobodna i propušta priliku da dovede Crnu Goru u vođstvo...

Naš centar se ispravlja i popravlja promašaj Dubljevića, vodimo 47:46. Uzvraća Kleiza. Kšištof pogađa za tri, 51:47 za Litvaniju. Valančunas je izblokirao Seada Šehovića i u posljednji period Litvanija ulazi sa četiri poena viša, 51:47.

Kalnietis za tri, sedam poena prednosti 54:47. Pogdodio je Bjelica, ali nevjerovatni Kšištof ponovo pogađa trojku, Litvanci odmiču 57:49. Malo vazduha za naš tim - Sead Šahović pogađa uz faul, ali promašuje slobodno.

Zakucavanje Sekulića, nakon kontre prilazimo na 57:53. Tajm-aut Kazlauskas. Nakon nekoliko promašenih napada Crne Gore i Litvanije, Valančunas je faulirao Dubljevića i dosuđen je nesportski faul. Naš centar je polovičan sa penala. Kleiza je u narednom napadu napravio faul nad Bjelicom, koji pogađa oba bacanja i smanjujemo na 57:56.

Popović promašuje trojku, tajm-aut Kazlauskasa. Darijuš Lavrinovič polovičan sa linije slobodnih bacanja. Sead Šehović nakon odličnog prodora za izjednačenje 58:58, do kraja je minut i po.

Kšištof realizuje oba bacanja, a Dubljević hvata loptu pod košem i u posljednjim sekundama napada donosi izjednačenje 60:60. Međutim, Kšištof igra kao u transu, pogađa uz faul, za 62:60. Tajm-aut Pavićevića, do kraja je 40 sekundi. Litvanski centar koristi dodatno bacanje.

Fenomenalni Tajris Rajs je pokupio svoj promašaj, izvukao se izvan linije 6,75 i pogodio za izjednačenje! Tajma-aut Kazlauskasa, 10 sekundi do kraja, drama!

Imali smo sreće, Seibutis je promašio otvoren šut, pa će se igrati produžeci!

Kalnietis pogađa trojku na startu dodatnih pet minuta, uzvraća Dubljević. Strašni Rajs, nova trojka, vodimo 68:66. Ali, greška Bjelice, faulira Seibutisa koji pogađa, ali ne koristi dodatno bacanje.

Plej Litvanaca se ispravio, pogađa sa poludistance za novo vođstvo 70:68, a onda i Valančunas za 72:68. Rajs sa linije penala smanjuje na 70:72, dva minuta do kraja.

Sead Šehović je promašio otvoren šut za tri, ali nije Darijuš Lavrinovič za 75:70 na manje od pola minuta do kraja, čime je ovaj meč riješen! Valančunas je sa linije bacanja stavio tačku na pobjedu Litvanaca!

(foto: Anadolija)

 

 

 

Пратите нас на

Коментари73

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније