Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

08. 07. 2019. 15:03 >> 15:10

LIU JIN

Kinezi će bodriti "crvene" na Mundobasketu

Crna Gora i Kina imaju odlične odnose i dosta Kineza biće srećni što će crnogorska košarkaška selekcija igrati na Svjetskom šampionatu u toj državi, kazao je ambasador Kine u Podgorici, Liu Jin.

Predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG) Veselin Barović, generalni sekretar Petar Popović i član Upravnog odbora Danilo Mitrović ugostili su Jina koji je poželio sreću crnogorskim košarkašima na Svjetskom prvenstvu u Kini.

"Crna Gora i Kina imaju odlične odnose i mogu da kažem da je dosta Kineza bilo vrlo srećno što će vaša selekcija igrati šampionat u našoj zemlji", kazao je Jin.

Kako je naveo, Crna Gora je najmanja zemlja koja će igrati šampionat planete i to u najmnogoljudnijoj zemlji na planeti.

"Posebno SMO ponosni što ćemo ugostiti vaše košarkaše, zato sam i došao danas u posjetu. Vjerujem i da će u Kini vaša selekcija imati dobru podršku sa tribina", poručio je Jin.

On je kazao da se nada da će Kina biti "srećna za vas u postizanju odličnih rezultata". "Uvjeren sam da će organizatori pripremiti toplu dobrodošlicu za košarkaše Crne Gore."

Barović se zahvalio na posjeti i za pomoć koju je ponudio u organizovanju svih aktivnosti tokom Svjetskog šampionata

"Mi već imamo dobre odnose sa kineskim partnerima, preko kompanije "PEAK" koja je sponzor Saveza. Tako smo često gosti u Kini, jednom ili dva puta godišnje igramo međunarodne turnire u toj zemlji i to prilično uspješno. Prezadovoljni smo dosadašnjim iskustvom igranja u Kini", rekao je Barović.

On je naveo da su Svjetsko prvenstvo odlučili da odigraju u Kini pripremni turnir i da će biti tamo deset dana prije početka šampionata kako bi se igrači što bolje privikli na vremensku razliku.

"Nadamo se toj lijepoj podršci sa tribina, kako bi pokušali da u grupi napravimo neki dobar rezultat", istakao je Barović.

Prvi čovjek KSCG upoznao je Jina sa planovima za pripreme ovog ljeta, a pozvao ga je i da bude gost na svim mečevima košarkaških selekcija Crne Gore.

Barović je ambasadoru Kine uručio i nekoliko poklona, među kojima i dres muške košarkaške reprezentacije.

Liu Jin će organizovati poseban prijem za crnogorske košarkaše uoči puta za Kinu, 20. avgusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније