Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

08. 09. 2013. 19:53   >>  20:27 8

EP - SLOVENIJA

Srbija savlada Letoniju i prošla u drugu fazu

Srbija je pobijedila Letoniju rezultatom 80:71 u okviru četvrtog kola EP u Sloveniji i prošla u drugu fazu takmičenja.

Izabranici Dušana Ivkovića su imali oscilacije u igri, ali kao ni u susretu sa BiH, one nijesu koštale poraza.

Srbija je odlično odigrala prvu četvrtinu, pa je zaliha od 13 poena bila logična. Nastavak susreta donio je neočekivan pad u igri koji je sa povremenim boljim fazama trajao i u trećoj četvrtini.

Na odmor je Srbija otišla sa prednošću od deset poena.

Letonaci su od poečtak drugog dijela krenuli da tope prednost prednost Srbije što im je u dva, tri navrata umalo pošlo za rukom.

Bojan Bogdanović je sa dvije trojke, krajem treće i u četvrtoj četvrtini omogućio svom timu mirniju završnicu utakmice i konačan trijumf koji je bio vrijedan plasmana u drugu fazu takmičenja.

Ukrajinci su tokom većeg dijela meča sjajno parirali "Galskim Pijetlovima" i doveli ih u poziciju da se bore za iznenađenje.

Francuska je, međutim, uspjela da se odlijepi i povede sa deset poena razlike čime je i pitanje pobjednika na ovom susretu bilo riješeno 77:71.

Popodnevni termin u grupi "C" bio je rezervisan za duel Češke Republike i Gruzije. Česi su, vođeni Janom Veselim stigli do trijumfa 95:79 koji ih ostavlja u trci za plasman u narednu rundu takmičenja.

Bivši košarkaš Partizana ostvario je dabl-dabl učinak od 27 poena i 10 skokova, dok su u poraženoj ekipi Tsintsadze i Markoišvili postigli po 20 poena.

U grupi "D" igran je derbi četvrtog kola ali i komletne prve faze takmičenja u toj grupi. Do danas nepobeđene Grčka i Italija odmerile su snage.

Italija je, pomalo neočekivano, slavila rezultatom 81:72.

Marko Belineli bio je "motor pokretač" "Azura" sa 23 poena i 7 skokova, a kod Grka je najbolji bio Nikos Zizis sa 16 poena i 3 skoka. Za Grke ponovo nije nastupio Vasilis Spanulis.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније