Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

08. 09. 2013. 17:12 >> 19:56
6

EP - SLOVENIJA

Bosna bolja od Makedonije

Bosna i Hercegovina je pobijedilla Makedoniju 62:53 i napravila je važan korak ka plasmanu u drugu fazu Evropskog prvenstva, dok se Španija poigravala sa Poljskom.

Bosna je povela 7:0, a li su Makedonsi preokrenuli na 25:20, što im je bila najveća prednost u ovom meču. Puleni Aleksandra Petrovića su potom uzeli stvari u svoje ruke, iako je njihov rival početkom drugog poluvremena imao pet poena prednosti.

Međutim, dalekometna paljba Teletovića, pomoć Kikanovića i odlična odbrana na tandemu Mekejleb - Antić, omogućila je Bosni da napravi seriju 12:0, dođe do 60:52 i sačuvo to vođstvo u posljednja tri minuta.

Teletović je, uz četiri trojke, sa 22 poena predvodio Bosnu i Hercegovinu čiji je trener Petrović isključen zbog protesta, a Đedović je meč završio sa 20 poena. Kod Makedonaca, Mekejleb je bio najefikasniji sa 19 poena, dva manje je ubacio Antić.

Španija je ponozila Poljsku sa 89:53. Španci su otvorili meč sa 23:3, a do poluvremena su dozvolili Poljacima da ubace nestvarnih 13 poena.

Prednost je rasla do nevjerovatnih 48 razlike (78:30) na početku posljednje četvrtine, da bi onda izabranici selektora Orenge smanjili gas, pa je rival uspio koliko-toliko da ublaži poraz.

U redovima evropskog prvaka petorica igrača su imala dvocifre učinak - Mark Gasol i Riki Rubio su ubacili po 15, Rudi Fernandez dva poena manje, Rej 12, a Serhio Rodrigez 11 poena. Kod poraženih bolji od ostalih bili su Zamojski sa 11 i Lampe sa 10 koševa.

Finci su imali četiri izuzetno raspoložena košarkaša, a trojica su meč završila sa "dabl-dablom".

Sašu Salin i Tuka Koti su imali po 12 poena i 10 skokova, dok je Petri Koponen imao po 11 skokova i asistencija. Ipak, najefikasniji je bio Šon Haf sa 20 poena i 9 skokova

Najbolji u timu Rusije bio je Aleksej Šved sa 25 poena, 6 asistencija i 5 skokova, dok je Vitali Fridzon bio odličan sa 16 poena, 10 skokova i 6 proigravanja.

Velika Britanija je bila bolja od Njemačke sa 81:74 i napravila ogroman korak ka drugoj fazi.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније