Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

kscg.me [ Objavio: O.Z. ]

30. 06. 2019. 17:47   >>  17:49 1

VJERA U USPJEH PRESUDILA

Shvatile da se ne može bez energije i borbenosti

Vjera u uspjeh bila je presudna da se prođe u osminu finala Eurobasketa, smatraju naše košarkašice.

Nakon dva ubjedljiva poraza, Crnogorke slavile su protiv Češke sa 13 poena razlike i osigurale treće mjesto u grupi B šampionata Evrope.

"Uvijek bi trebalo biti optimističan i vjerovati, pogotovo kada stvarno znamo, kao što sam rekla i uoču utakmice, šta smo radili 50 dana na pripremama, definitivno to nijesmo pokazale na prve dvije utakmice. Sada kada je bilo najvažnije, kada je trebalo da dobijemo 12 razlike, skupili smo se, dali sve od sebe, ostavile srce na terenu i pokazale da je sve moguće kada vjeruješ. Zaista je predivan osjećaj i uživaćemo u njemu", poručila je nakon duela izuzetno emotivna Jovana Pašić.

Stručni štab na čelu sa Jelenom Škerović napravio je sjajan posao u pripremi meča i pomogao je djevojkama da se podignu nakon lošeg starta prvenstva.

"Kraj utakmice je bio veoma bio napet jer smo na ovaj način sami odlučili o svojoj sudbini i izborili taj makar još jedan meč. Želim da se zahvalim djevojkama na velikoj borbenosti i pokazanoj želji, to je ono što nam je falilo u ove prve dvije utakmice. Mislim da su cure shvatile da dalje se ne može bez energije i borbenosti i da su nakon poraza od Francuske prelomile. Sve smo iskristalisali na jučerašnjem treningu pomogli smo im psihološki da nastupe na ovom nivou", istakla je selektorka.

Najrealnije je da rival u osmini finala bude Velika Britanija.

"Očekujem tešku utakmicu jer je Britanija agresivna kako u napadu tako i u odbrani. Ipak sigurno da su se dosta potrošile jer su morale da pobijede Ukrajinu, a tokom dobrog dijela meča su gubile. Vjerujem da će to biti meč na mali broj poena, sigurna sam da će obije ekipe biti strpljive i moglo bi da presudi to ko bude imao više raspoloženih košarkašica na klupi, ali i ko se bolje odmori od današnjih teških duela", zaključila je Škerović.

Velika Britanija biće rival sjutra ako Španija po očekivanju savlada Letoniju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније