Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ kscg ]

24. 06. 2019. 16:42   >>  16:38

"CRVENE" SPREMNE ZA EP

Škerović: Plasman u osminu finala bio bi podstrek za dalji rad

Dosta dobrih treninga, nastup na Igrama malih zemalja, prijateljski dueli protiv Bosne i Hercegovine i Njemačke bili su uvod za Eurobasket djevojkama koje predvodi Jelena Škerović.

"Spremno dočekujemo šampionat, radili smo praktično mjesec, mislim da nijedna ekipa nije počela tako rano kao što smo mi. Sve djevojke su odradile maksimalno, sa te strane mislim da smo i mi kao stručni štab, učinili sve kako bi bile u zadovoljavajućoj formi za Eurobasket. Nema Jelene Dubljević, kao ni Kristine Raković zato što se povrijedila, ostale djevojke su zdrave i spremne." poručila je selektorka na pres konferenciji pred put za Letoniju.

Naše djevojke igraće u grupi u Rigi. Do početka šampionata imaće dva dana da se priviknu na uslove u gradskoj Areni.

"Djevojke su odradile maksimalno, na početku smo imale nekoliko pehova zbog povreda, ali na kraju kada je i najbitnije sve je bilo u redu, tako da smo spremne. Pokušaćemo u svakom meču da igramo dodatno motivisano zbog Kristine Raković koja zbog povrede nije sa nama. Svjesne smo šta nas čeka na Eurobasketu, svaka će dati maksimum, bićemo zajedno kako na terenu, tako i van njega. Mislim da možemo napraviti nešto pozitivno." poručila je kapitenka Snežana Aleksić.

Pobjeda u grupi je neka želja crnogorske selekcije u konkurenciji koja je izuzetno jaka. Francuska je uvijek favorit za medalju, Švedska kao uslovni domaćin grupe nada se da može daleko, a Češka ima dosta iskusan sastav.

"Tu neku našu šansu tražićemo u mečevima sa Češkom i Švedskom, a jedna pobjeda trebalo bi da donosi plasman u osminu finala. Za nas bi bio podstrek za dalji rad da ostvarimo tu jednu pobjedu, posebno za mlađe igračice kako bi dobile motiv da nastave vrijedno da rade. Ipak ne bi bio smak svijeta ni ako ne dođemo do tog trijumfa. Mlada je ekipa, na drugoj strani su to selekcije u kojima su većinom igračice koje godinama igraju Evroligu. Naš sastav je podmlađen i dosta igračica će veću minutažu imati u reprezentaciji, nego u klubovima. Može da se uradi nešto, težimo toj pobjedi i prolasku dalje, ali opet ne smije da bude razočaranje, ako ne uspijemo. Od starta potenciram da budemo borbene od prvog do posljednjeg minuta, bez obzira na to koji rezultat i ako tako bude biću zadovoljna." zaključuje selektorka.

Šampionat Evrope Crna Gora će otvoriti mečom protiv Švedske u četvrtak.

U grupi su još Francuska i Češka. Najbolji tim grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale.

Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa igraće osminu finala.

Ukrštanje je sa grupom A u kojoj su Ukrajina, Velika Britanija, Letonija i Španija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније