Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

06. 09. 2013. 19:59   >>  19:59

EP - SLOVENIJA

Litvanija nanijela prvi poraz Letoncima

U našoj grupi B Litvanija je pobijedlila Letoniju 67:59 i stgla do druge pobjede, uz jedan poraz. Isti učinak imaju i Letonci. U grupi A, Belgija bolja od Britanaca.

Litvanija je zaustavila zahuktalu Letoniju u derbiju Baltika. Letonci su se držali do kraja prve četvrtine, poslije čega je serija favorizovane ekipe rasla do "+13" pred kraj prvog poluvremena.

Međutim, nijesu se Letonci predavali i serijom 6:0 sredinom treće četvrtine izjednačili na 45:45. Tada je Darjus Lavrinović preuzeo stvar u svoje ruke, i vezao pet poena za povratak vođstva pred odlazak na novi odmor.

Letonci do kraja nijesu imali dovoljno kapaciteta da iznenade komšije.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Jonas Valančijunas sa 11 poena koji je uz to imao i 10 skokova, a po devet poena postiglo je pet košarkaša: Motiejunas, Kalnietis, Darijuš Lavrinovič, Mačiulis i Delininkaitis.

U selekciji Litvanije Kuksiks je ubacio 13 poena.

U utakmici A grupe Belgija je savladala Veliku Britaniju sa 76:71. Najefikasniji je bio Saša Maso sa 15 poena, dok je Ven Mukubu ubacio 13 poena.

 Danijel Klark bio je najbolji u britanskoj selekciji sa 19 poena i devet skokova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније