Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

06. 09. 2013. 18:50 >> 18:52

BEZ MIRNOĆE I ZRELOSTI

Pavićević: Smanjene šanse za drugu rundu

Procenti šansi crnogorske reprezentacije za plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva (EP) u Sloveniji su nakon poraza od Bosne i Hercegovine znatno manji kazao je selektor Luka Pavićević, navodeći da bi Crna Gora da bi ostvarila tri pobjede mora savladati najjače selekcije u grupi.

Crna Gora je danas u Jesenicama, u trećem kolu B grupe, poražena od BIH 76:70.

On je kazao da žali zbog poraza, navodeći da su igrači vrijedno radili i spremali se za mini turnir, koji smo odigrali u tri dana protiv Makedonije, Letonije i BIH.

"Očekivao sam tri pobjede i plasman u drugu rundu. Smatram da je kvalitet izjednačen i trebalo je imati nerava, doći na turnir i sve tri utakmice odigrati do posljednje sekunde na pobjedu. Uspjeli smo to u sve tri utakmice, ali nijesmo imali dozu mirnoće i zrelosti i znanja", rekao je Pavićević crnogorskim izvještačima u Jesenicama.

On je istakao da bez znanja, zrelosti i mirnoće u neizvjesnim utakmicama teško se može doći do adekvatnog rezultata.

"Velika šteta, žao mi je tima koji se odrekao cijeljog ljeta i radio jako i posvećeno, kao i publike kojoj sam pokušavao skrenem pažnju to nije baš onako kako smo mi zajedno htjeli da krenemo u projekat osvajanja medalje na EP. Za nju je potrebna mirnoća i zrelost", rekao je Pavićević.

On je kazao da su igrači sve tri utakmice odigrali na određenom nivou koji bi volio da zadrže do kraja.

"Procenti naših šansi za plasman u drugi krug su znatno smanjeni jer da bi ostvarili željene tri pobjede moramo savladati najjače u grupi, Litvaniju i Srbiju, koji imaju za koplje jaču ekipu od ostalih. Trudićemo se da odigramo ostatak najbolje što možemo i prije svega napadnmo sljedećeg protivnika da bi ostali u igri za narednu rundu. Pobjedom protiv Makedonije to smo zaslužili", rekao je crnogorski selektor.

On je istakao da to neće biti lako i da će predstojeći mečevi biti teži od onih koje su izgubili do sada na šampionatu.

"Moramo biti optimisti i tražiti pobjede", rekao je Pavićević.

On je kazao da Vladimir Dašić nije bio u sastavu odlukom strrručnog štaba i čelnika saveza.

"Neigranje Dašića je u vezi sa odlukom koju su juče donijeli stručni štab i Savez. Nemam komentar, a javnost će biti upoznata saopštenjem saveza", rekao je Pavićević.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније