Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

izvor: Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

19. 06. 2019. 22:37 >> 22:47

POBJEDA U BERLINU

Brejk Bajerna, Radonjić pred titulom

Košarkaši Bajerna pobijedili su Albu u Berlinu 82:77 i u finalnoj seriji njemačkog plej-ofa poveli 2-:0. Ekipa iz Bavarske će 23. juna pred svojim navijačima imati prvu priliku da odbrani titulu i peti put u istoriji postane šampion Bundeslige.

Alba je odlično počela meč, povela je sa 7:0, u finišu prve četvrtine i 11 poena viška (23:12), međutim, baš kao i u prvoj utakmici, kako je vrijeme prolazilo, tim iz Berlina je posustajao.

Bavarci su u 17. minutu košem Nihada Đedovića prvi put poveli (37:36), a do odlaska na odmor ekipe su se smijenjivale u vođstvu - 46:45.

Albatrosi su početkom trećeg perioda imali plus 4 (49:45), ali napad je kasnije loše funkcionisao što su gosti iskoristili da dođu do solidnih 63:56 u finišu tog dijela meča.

Ekipa Dejana Radonjića je u 34. minutu imala maksimalnih 12 poena prednosti (73:61), a Alba je serijom 9:0 uspjela da zaprijeti i na nešto manje od tri minuta pre kraja trojkom Nilsa Gifaja smanji na 73:72.

Bavarci su uzvratili serijom 5:0, uz ključnu trojku Vladimira Lučića za 78:72 minut i 35 sekundi pre kraja. Sedamnaestogodišnji Franc Vagner je trojkom 13 sekundi prije kraja (77:78) vratio nadu ekipi iz Berlina, ali je Peteri Koponen oba puta pogodio sa penala, a Martin Hermanson nije bio precizan za tri i eventualan produžetak.

Tačku na meč stavio je Lučić sa penala 82:77.

Devin Buker je bio najefikasniji sa 16 poena, Derek Vilijams je upisao 12, Peteri Koponen 11, a Leon Radošević i Nihad Đedović po 10.

U domaćoj ekipi po 14 poena potigli su Vagner i Rokas Giedraitis, a Lendri Noko 10, uz 11 skokova.

Treći meč je na programu 23. juna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније