Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavila M.L.B. [ sportklub.rs ]

14. 06. 2019. 07:00 >> 07:02

ŠAMPIONI NBA LIGE

Torontu istorijska titula

Košarkaši Toronta prvi put u istoriji postali su šampioni najjače lige svijeta.

Reptorsi su u šestoj utakmici velikog finala pobijedili dvostrukog uzastopnog prvaka Golden Stejt u Orakl areni 114:100 i ukupnim rezultatom 4-2 došli do prvog pehara u 24 godine dugoj istoriji franšize.

Za najkorisnijeg igrača finalne serije drugi put u karijeri proglašen je Kavaj Lenard.

Prethodno je MVP bio 2014. u dresu San Antonija.

Toronto je ujedno postao i prvi tim iz Kanade koji je došao do šampionskog prstena, ali i prva ekipa koja je u finalu tri puta u gostima uspjela da savlada aktuelnog šampiona lige.

Gostima je u šestom meču na ruku išla i vjerovatno teža povreda Kleja Tompsona u finišu treće četvrtine, koji je nešto kasnije dvoranu napustio uz pomoć štaka. Voriorsi nijesu mogli da računaju ni na Kevina Durenta, koji će zbog operacije ahilove tetive vjerovatno propustiti cijelu sljedeću sezonu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније