Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

05. 09. 2013. 23:15   >>  23:17 7

EP - SLOVENIJA

Slovenija srušila Španiju, Litvanija Makedoniju

Senzacija na Evropskom prvenstvu – slovenačka košarkaška reprezentacija je, nakon fantastičnog drugog poluvremenu, oborila večeras na koljena aktuelne evropske šampione – Španiju sa 78:69.

Košarkaši Makedonije poraženi su od Litvanije 75:67 u posljednjoj utakmici drugog kola B grupe Evropskog prvenstva u Sloveniji.

Litvanija je upisala prvi trijumf, dok je Makedonija i nakon drugog kola bez pobjede na šampionatu.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Mantas Kalnietis sa 17, dok je Jonas Macioulis ubacio 14 poena.

Reprezentacija Srbije zabilježila je i drugu pobjedu na startu Evropskog prvenstva u Sloveniji kojom je potvrđen trijumf nad Litvanijom. Srbija je danas bila bolja od selekcije Bosne i Hercegovine i slavila rezultatom 77:67. Italija razbila Tursku, Belgija srušila Njemačku.

Pred početak utakmice na ulicama Jesenica, inače mirnog slovenačkog grada došlo je do sukoba između navijača Bosne i Srbije.

Navijači su se gađali kamenicama pa je slovenačka policija morala da interveniše i spriječi eskalaciju daljih sukoba.

Policijskom intervencijom uhapšeno je nekoliko izgrednika, a kako je rečeno, verbalni obračun nastavljen je u hali, ali je slovenačka policija spriječila incidente.

Što se samog meča tiče, izabranici Dušana Ivkovića su imali oscilacija je protivnik koristio da se približi, pošto je Srbija vodila od samog početka.

Srbija je na poluvremenu vodila 14 razlike, nakon treće 15, a dolazila je i do 26 poena prednsoti. Bosna je malo prišla, ali nije imala snage da meč učini neizvjesnim.

Nenad Krstić predao je ulogu lidera i najboljeg pojedinca na parketu Stefanu Markoviću koji je sa 15 poena i 7 asistencija bio najbolji u pobedničkoj ekipi.

U timu Bosne i Hercegovine Nihad Djedović postigao je 17, a Mirza Teletović 16 poena.

U okviru Grupe D Italija je upisala drugu pobedu, a Turska drugi poraz, pa je tim Bogdana Tanjevića pred eliminacijom. "Azuri" su slavili 90:75 i napravili veliki korak ka plasmanu u narednu rundu takmičenja.

Turci nijesu imali rešenja za kvartet Italijana predvođen Pjetrom Aradorijem (23p), koga su sjajno pratili Đentile sa 20 poena, Belineli sa 17 i Meli sa 14 poena. U poraženoj ekipi Ašik i Turkoglu su bili najefikasniji sa po 12 poena.

Utakmicu punu preokreta odigrali su Poljaci i Česi, a na kraju su bili srećnije "knedličke".

Poljaci su početkom druge četvrtine imali velikih 14 poena razlike, ali su se uporni češki košarkaši predvođeni Janom Veselim vratili do odmora.

U drugom poluvremenu ekipe su se međusobno smjenjivale u vođstvu. Nijedan tim nije uspio da napravi neku osjetniju prednost.

Poljska je na minut do kraja vodila sa pet poena, ali je tada na scenu stupio Luboš Barton. Pogodio je dvije trojke (od čega drugu četiri sekunde prije kraja) i donio pobjedu svom timu .

Najzaslužniji za trijumf izabranika Pavela Budinskog pored Bartona, bio je Jan Veseli koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom, 23 poena i 14 skokova. U poraženom timu najistaknutiji su bili Ignerski sa 17 poena i Maćej Lampe sa 13 poena i sedam sklokova.

Njemačka je nakon veličanstvene pobjede nad  Francuzima razočarala. Belgija  je srušila “pancere“ 77:73, u još jednoj uzbudljivoj utakmici.

Trojka Tabua pedesetak sekundi prije kraja bila je ključna za ishod utakmice. Belgijanci su njegovim poenima poveli 73:68, a onda u penal finišu uspjeli da sačuvaju prednost.

Današnji rezultati:

GRUPA A

Ukrajina - Izrael 74:67

Njemačka - Belgija 73:77

Velika Britanija - Francuska 65:88

 

GRUPA C

Hrvatska - Gruzija 77:76

Poljska - Češka 68:69

Slovenija - Španija 78:69

 

GRUPA D

Finska - Švedska 81:60

Italija - Turska 90:75

Grčka - Rusija 80:71

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније