Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

12. 06. 2019. 12:25   >>  18:33

ŠKEROVIĆ

Njemačka uvertira pred Evropsko prvenstvo

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće u subotu i nedjelju u Podgorici sa Njemačkom pripremne utakmice za Evropsko prvenstvo.

Crnogorskoj selekciji ti dueli biće generalna proba za šampionat koji će krajem mjeseca biti odigran u Srbiji i Letoniji.

Crna Gora će na šampionatu kontinenta igrati u Rigi, u grupi sa Švedskom (27. juna), Francuskom (29) i Češkom (30. juna).

Selektorka Jelena Škerović kazala je da je zadovoljna nastupom košarkašica na mečevima protiv Bosne i Hercegovine.

Ostvaren je polovičan učinak, minimalan poraz u prvom i ubjedljiva pobjeda u uzvratnom meču.

"Zadovoljna sam prikazanim protiv BiH bio je vidljiv napredak u odnosu na Igre malih zemalja. Vidjeli smo na čemu je potrebno da radimo, fokus je na odbrani i napadu do mečeva sa Njemačkom. Na tim susretima ćemo vidjeti koje su to sitnice na kojima moramo raditi pred put na Evropsko prvenstvo", kazala je Škerović.

Ona je istakla da je posebno zadovoljna drugim mečom protiv BiH.

„U prvom smo bili dobri 20 minuta, dok smo u drugom bili fokusirani svih 40 pa su djevojke pokazale da su svjesne kako bi trebalo da pristupe meču i igraju. Njemačka je kvalitetniji protivnik i čeka nas jača utakmica i to će biti neki test da vidimo koliko možemo protiv jačih protivnika“, rekla je Škerović.

Ona je istakla da je dolaskom Nataše Popović sastav praktično kompletiran.

„Čeka se još samo Glori Džonson koja igra WNBA tako da će tek po završetku tog takmičenja moći da se priključi saigračicama. U odličnoj formi i lako će se uklopiti“, rekla je Škerović.

Na skraćenom spisku za posljednjih 15 dana priprema uz Glori Džonson i Natašu Popović još su: Amina Marković, Bojana Kovačević, Božica Mujović, Dragana Živković, Irena Matović, Jelena Vučetić, Jovana Pašić, Kristina Raković, Marija Leković, Milena Jakšić, Milica Jovanović, Slađana Raković, Snežana Aleksić i Violeta Lazarević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније