Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

05. 09. 2013. 17:59 >> 18:07
12

ZAKAZALA ODBRANA

Pavićević: Sad smo dalje od cilja

Crna Gora je porazom od Letonije znatno dalje od ispunjenja cilja, odnosno plasmana u drugu fazu Evropskog prvenstva u Sloveniji, kazao je selektor Luka Pavićević, dok je prvi trener reprezentacije Stojan Ivković rekao da je Letonija još jednom dokazala kvalitet i potvrdila da se mijenja košarkaška mapa Evrope.

Pavićević je kazao da su crnogorski košarkaši i protiv Letonije odigrali jaku utakmicu, ali da nijesu uspjeli da ostvare pobjedu kao protiv Makedonije.

"Naš cilj sada nije da da patimo već da se koncentrišemo i u meču protiv Bosne i Hercegovine pobjedom obezbijedimo priliku da protiv boljih protivnika od nas tražimo put za rugu rundu. Taj put je sada teži i dalji, ali nije nedostupan", rekao je Pavićević.

On je kazao da je Crna Gora protiv Letonije u neizvjesnom i jakom duelu tražila put do pobjede 40 minuta.

"Kada smo pomisli da smo ga našli napravili smo odbrambeno klizanje i dozvolili rivalu da sa dvije trojke i jednom laganom dvojkom naprave seriju i dođe do prilike da pobijedi", rekao je Pavićević.

Ivković je kazao da je utakmica bila teška i da je kao i juče pobjednika odlučila jedna lopta.

"Borili smo se do posljednje sekunde, jedna lopta je odlučivala. Polako se u Evropi košarkaška slika mijenja. Češka je juče igrala na jednu loptu utakmicu sa Slovenijom", rekao je Ivković nakon meča.

On smatra da su Crnoj Gori šanse za plasman u drugu fazu i dalje velike.

"Ništa se tu ne zna. Moramo da igramo dobro konstantno i da pokažemo visoki moral, a on nam do sad nije falio. Falio jedan koš da sve bude drugačije", rekao je Ivković.

On je istakao da je protiv Letonije "zakazala odbrana", odnosno odbrana od pik end rola.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније