Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

10. 06. 2019. 18:48 >> 18:46

KRAJ ZA LEGENDU

Toni Parker završio karijeru

Legendarni francuski košarkaš Toni Parker otkrio je u intervjuu za "The Undefeated" da je završio karijeru.

Parker je u dresu San Antonio Sparsa proveo čak 17 sezona. Posljednju sezonu odigrao je za Šarlot Hornetse, a u karijeri je još nastupao za Pariz Rasinga i Asvela, čiji je sada vlasnik.

"Mnogo različitih stvari je na kraju dovelo do ove odluke. Ali, razmišljao sam, ako više ne mogu da budem Toni Parker i ne mogu da se borim za titulu, ne želim da igram košarku više“, kazao je Parker.

U Teksas je stigao kao 28. pik na draftu 2001. godine, a u svakoj od 17 sezona je sa Sparsima igrao plej-of. Osvojio je četiri šampionska prstena, a 2007. godine je bio MVP finala.

"Želio sam da igram 20 sezona, mislim da i dalje mogu da igram. Imao sam dobru sezonu sa Hornetsima i bio sam zdrav, ali u isto vrijeme nijesam vidio razlog zašto bih igrao 20 sezona“, istakao je Parker.

Sa reprezentacijom Francuske, Parker je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2013. u Sloveniji, a 2011. osvojio je srebro. Ima i bronzu sa Eurobasketa 2005. i 2015. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније