Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

31. 05. 2019. 09:29 >> 09:29

NBA LIGA

Toronto poveo u finalu

Košarkaši Toronta pobijedili su Golden Stejt 118:109 i stekli početno vođstvo u velikom finalu NBA lige.

Reptorsi su na svom terenu savladali aktuelnog prvaka najviše zahvaljujući Paskalu Sijakamu, koji je imao 32 poena, osam skokova i pet asistencija, uz samo tri promašaja iz igre 14/17.

Krilni centar iz Kameruna povukao je ekipu iz Toronta u ne baš dobrom meču prve zvijezde Kavaja Lenarda, koji je imao 23 poena, ali sa mnogo promašaja 5/14, dok je Mark Gasol postigao 20 poena.

Kod Voriorsa, koji su i ovaj duel bili bez povrijeđenog Kevina Durenta, Stefen Kari je ubacio 34, a Klej Tompson 21.

Drejmond Grin je ostvario tripl-dabl sa po 10 poena, skokova i asistencija, ali je pogodio samo dva od devet šuteva iz igre.

Toronto nije najbolje otvorio meč, ali je postepeno hvatao ritam i do poluvremena izgradio dvocifrenu prednost (59:49).

Sijakam je zabistao u trećem kvartalu pogodivši svih šest šuteva iz igre, spriječivši Voriorse da preokrenu rezultat, a potom održavao dvocifrenu prednost Reptorsa tokom odlučujućeg perioda.

Voriorsi su se mučili da riješe nepoznanice u igri novog konkurenta u finalu, prvog poslije četiri uzastopna sa Klivlend Kavalirsima.

Toronto je šutirao 50,6% iz igre, a gosti jednostavno nijesu imali rješenje za Sijakama koji je kandidat za igrača koji je najviše napredovao ove sezone.

Golden Stejt je bio oslabljen neigranjem Kevina Durenta, koji je doputovao sa ekipom u Kanadu, ali je još uvijek nepoznato da li će biti spreman za drugi meč serije.

Na parket se vratio centar Demarkus Kazins, ali je za osam minuta postigao samo tri poena, uz po dva skoka i asistencije.

Drugi meč na programu je u noći između nedjelje i ponedjeljka, takođe u Torontu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније