Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B92 ]

24. 05. 2019. 14:09 >> 14:08
4

SRBIJA U NAJJAČEM SASTAVU

Jokić: Igraću na Mundobasketu

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić je rekao da je spreman da zaigra za reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Jokić je poručio da će dati sve od sebe da ekipa u Kini osvoji medalju.

"Veoma sam zadovoljan sa svim sto sam uradio u NBA protekle sezone. Imao sam sjajnu godinu, u kojoj sam nastupao na Ol-staru i bio izabran u prvu petorku NBA. Za mene bi krunu ove cijele sezone predstavljala medalja koju sam siguran da reprezentacija Srbije može da osvoji na Svjetskom prvenstvu u Kini, i potpuno sam spreman da dam sve od sebe da se taj cilj ostvari", rekao je Jokić Tanjugu.

Odlukom Jokića da nastupa u Kini, jasno je da će reprezentacija Srbije na Svjetskom prvenstvu biti u najjačem sastavu.

Udarna snaga tima biće Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić i Nikola Milutinov koji bi mogli da čine prvu petorku ukoliko se selektor odluči za dvojicu centara sa Jokićem na "četvorci".

Đorđević će moći da računa i na još najmanje 5-6 vrhunskih alternativa na klupi za rezerve, a to su Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Dragan Milosavljević, Vladimir Lučić, Nikola Kalinić, Boban Marjanović.

U konkurenciji za mjesto u timu za Kinu su i Stefan Jović, Marko Simonović, Dejan Todorović, Stefan Jelovac, Milan Mačvan, Miroslav Raduljica.

Svjetsko prvenstvo počinje 31. avgusta, a Srbija će igrati u Grupi D u Fušanu sa Angolom, Filipinima i Italijom u prvoj fazi.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније