Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B92, objavila B.B. ]

23. 05. 2019. 10:54 >> 10:54
2

CEDEVITA PRIPREMILA PREDLOG

Zvezda i Budućnost da igraju van Srbije i Crne Gore

Hrvatski Košarkaški klub Cedevita će na predstojećoj sjednici ABA lige, zakazanoj za sjutra, 24. maja, tražiti da Crvena Zvezda i Budućnost svoje mečeve igraju minimalno 400 kilometara od svog sjedišta i pred praznim tribinama.

Strasti oko nemilih scena na finalnim mečevima ABA lige još uvijek se ne smiruju, a nove polemike bi mogla da pokrene "deklaracija", koju je prema saznanjima Večernjih novosti spremila Cedevita.

Zagrepčani će pisani dokument pokušati da stave na dnevni red sjednice Skupštine ABA lige zakazane za sjutra.

U "deklaraciji" se pozivaju svi klubovi da se ograde od načina navijanja i organizacije utakmica, prikazanih u finalnoj seriji, koje ni na koji način nijesu bile u sportskom duhu na kojima počiva ABA liga, prvenstveno misleći na fer-plej i nultu stopu tolerancije na nasilje.

Takođe, tu je i predlog dopune pravila u kojima će se tijelima asocijacije omogućiti da brže djeluju i spriječe ponavljanje sličnih događaja. Ono što će dovesti do najveće polemike jeste traženje da se "utvrdi da su izgredi u finalnoj utakmici u potpunosti košarkaški delegitimirali osvojenu titulu", kao i zahtjev da se "u minimalno naredne dvije sezone sve međusobne utakmice Budućnosti i Crvene zvezde, igraju van država u kojima su ova dva kluba registrovana, odnosno minimalno 400 km od sjedišta, kao i bez prisutnosti publike", pišu Novosti.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније