Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

13. 05. 2019. 14:08   >>  14:13 1

ŠKEROVIĆ

"Mislim da je Dubljević završila reprezentativnu karijeru"

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Jelena Škerović potvrdila je danas da najbolja crnogorska košarkašica Jelena Dubljević neće nastupiti na Evropskom prvenstvu (EP), koje će narednog mjeseca biti odigrano u Srbiji i Letoniji.

Ona je kazala da je Dubljević bila pozvana na okupljanje i da su sa košarkašicom Šangaja, osim nje, razovarali i predstavnici Saveza.

“Dubljebvić je kazala da se osjeća umorno i da ne može da pruži svoj maksimum. To su razlozi zbog kojih neće biti sa nama. Ona će propustiti Igre malih zemalja Evrope i EP”, kazala je Škerović na konferenciji za novinare.

Škerović je, komentarišući da li izostanak sa EP znači i kraj reprezentativne karijere Jelene Dubljević, kazala da to nije pitanje za nju, već za dosadašnjeg kapitena.

“To je više pitanje za nju, ali mislim da je završila reprezentativnu karijeru. To ona treba da saopšti”, kazala je Škerović.

Crnogorska reprezentacija okupila se danas u Podgorici i otputovala za Tivat, gdje će se pripremati za IMZE.

Škerović je kazala da će na startu priprema imati 11 igračica, dok će se ostale priključiti za nekoliko dana.

“Kasne zbog obaveza u klubovima. Naše ambicije na IMZE su da spremimo ekipu za EP, da je uigravamo i vidimo šta i koliko mogu te djevojke. Naravno cilj je što bolji plasman i rezultat. Ne poznajem mnogo rivale, možda će nam najozbiljniji kandidati biti Island i Andora, ukoliko dođe sa igračicama koje nastupaju u Španiji”, kazala je Škerović.

Ona je naglasila da je svaki tim konkurentan ukoliko crnogorske košarkašice ne pruže maksimum.

Članica bugarske ekipe Beroe, Snežana Aleksić kazala je da su svjesne šta ih očekuje na EP.

“Pokazale smo u kvalifikacijama da možemo da igramo sa svima, najvažnije je da se povrijeđene igračice oporave i da zdrave uđu u trenažni proces. IMZE će nam dobro doći da se uigravamo za EP. Nadam se da ćemo dati svoj maksimum, da će nas povrede zaobići i da ćemo spremne dočekati EP”, kazala je Aleksić.

Škerović za pripreme računa na 20 igračica. Na spisku su:

Snežana Aleksić, Božica Mujović, Jelena Vučetić, Marija Leković, Jovana Pašić, Milena Jakšić, Sofija Živaljević, Milica Jovanović, Irena Matović, Nikolina Popović.

Pripremaće se i Dragana Živković, Kristina Raković, Glori Džonson,
Nataša Popović, Amina Marković, Bojana Kovačević, Anđela Bigović, Violeta Lazarević, Teodora Sarić i Slađana Raković.

Crna Gora će prvi dio priprema za učešće na IMZE odraditi u Tivtu.

Protivnici izabranicama selektorke Škerović biće Kipar (28. maja), Island (29), Malta (30), Luksemburg (31) i Monako (1. juna).

Crnogorske košarkašice će, nakon IMZE, nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo u Podgorici, a planirano je da odigraju četiri kontrolna meča protiv reprezentacija Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Na šampionatu kontinenta igraće u Rigi, u grupi sa Švedskom (27. juna), Francuskom (29) i Češkom (30. juna).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније