Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

09. 05. 2019. 09:34 >> 12:09

POVREDA DURENTA

Milvoki u finalu Istoka, Golden stejt poveo

Košarkaši Milvokija plasirali su se u finale Istočne konferencije NBA lige, pošto su u noći između srijede i četvrtka pobijedili Boston sa 116:91 i tako došli do ukupnog trijumfa od 4:1.

Milvoki je do svog prvog finala konferencije od 2001. predvodio Janis Adetokumbo sa 20 poena, uz po osam skokova i asistencija, dok je Kris Midlton dodao 19, a Erik Bledso postigao je 18.

Kajri Irving bio je najefikasniji u Bostonu sa 15 poena, jedan manje ubacio je Džejson Tatum, dok je Markus Moris upisao "dabl-dabl" od 14 poena i 11 skokova.

Milvoki je lakše od očekivanog savladao Boston, koji je još jedno veče bio loš na terenu i nikako nije uspijevao da pronađe pravi ritam, o čemu dovoljno govori i šut Irvinga.

On je pogodio samo šest šuteva iz 21 pokušaja iz igre, a upisao je i samo jednu asistenciju, uz tri izgubljene lopte.

Milvoki će u finalu konferencije igrati protiv boljeg iz duela između Toronta i Filadefije, u kom kanadski tim ima prednost od 3:2.

U polufinalu Zapadne konferencije Golden Stejt poveo je sa 3:2 protiv Hjustona, nakon trijumfa od 104:99.

Meč je obilježila povreda desnog lista Kevina Durenta, ali se još uvijek ne zna koliko će odsustvovati s terena. On je povredu doživio krajem treće četvrtine, ali je njegova ekipa predvođena Klejom Tompsonom i Stefom Karijem ipak uspjela da dođe do trijumfa.

Tompson je meč završio sa 27 poena, dok je Kari postigao sa 25 poena, uz šest skokova i pet asistencija. Durent je upisao 22 poena.

Najefikasniji bio je Džejms Harden sa 31 poenom, ali u posljednjoj četvrtini gotovo da nije imao učinak, dok je Eron Gordon dodao 19, a Pi Džej Taker sa 13 poena i 10 skokova.

Šesta utakmica polufinala Zapadne konferencije između Golden Stejta i Hjustona igraće se u Teksasu za dva dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније