Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

26. 04. 2019. 10:20 >> 10:19

KOŠARKAŠ BOSTON SELTIKSA

Preminuo legendarni Džon Havliček

Džon Havliček, legendarni košarkaš Boston Seltiksa, preminuo je u četvrtak u 80. godini života.

Havliček je sa Seltiksima cijelu svoju NBA karijeru (1962-1978) i pritom osvojio osam šampionskih titula.

Seltiksi su objavili vijest o njegovoj smrti. Nijesu objavili tačan razlog, ali su naveli da se dugo borio sa Parkinsonovom bolešću.

Havliček je 13 puta bio Ol-star, MVP velikog finala, a dres sa brojem 17 krasi svod dvorane "TD Garden" u Bostonu. Dres mu je, takođe, povučen iz upotrebe i na koledžu Ohajo Stejt.

Njegova ukradena lopta Halu Griru u posljednjim sekundama NBA finala 1965. protiv Filadelfija 76ersa ostaće upamćena kao jedan od najpoznatijih momenata u istoriji lige.

Nosio je nadimak "Hondo" zbog sličnosti sa Džonom Vejnom.

Bio je pik prve runde 1962. godine i igrao je sa velikanima svjetske košarke kao što su Bil Rasel, Bob Kausi, Kej Si Džouns, Sem Džouns, Tom Senders, Tom Heinson i Frenk Remzi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније