Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

11. 04. 2019. 14:02   >>  14:04 7

REPEŠA

"Ne znam šta se piše i ne zanima me"

Trener Budućnosti Jasmin Repeša rekao je danas da želi "pravu košarku" protiv Crvene zvezde i da ne osjeća pritisak pred početak finalne serije ABA lige.

"Neka bude prava košarka, još jedna promocija košarke na Balkanu, u pravom smislu. Čestitaćemo ako budu bolji. Vidjećemo. Imamo privilegiju da smo učesnici jedne finalne serije. Želim da uživamo u tome, da ona prođe u najboljem redu", rekao je Repeša na konferenciji za novinare u Podgorici.

Budućnost će se sastati sa Crvenom zvezdom u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

"Svaka utakmica je bitna, jedna po jedna... Sada je bitna sjutrašnja i treba da se spremimo za nju, a na drugu ćemo ići kada se prva završi. Lično, ne osjećam pritisak. Uživam u plej-ofu jer je to privilegija za svakoga. Ona traži veći nivo koncentracije, energije i budnosti i to meni kao osobi odovara, pa čak i u atmosferi kao što je takva. Može biti problem ako ekipa osjeti nervozu, nesigurnost", naveo je Repeša.

Dvije ekipe su igrale finale i prošle sezone, kada je trijumfovala Budućnost u seriji punoj tenzije i izborila plasman u Evroligu.

Repeša je istakao da ga ne zanima ništa što nije vezano za teren.

"Naš posao je na parketu. Ogledalo je tamo, kako smo koncentrisani, koliko smo se spremili mentalno, taktički i tehnički, da odgovorimo zamkama koje nosi ovakva utakmica. Ne znam šta se piše i ne zanima me. Nama je bitno da u jednoj naglašeno domaćinskoj atmosferi, protiv ekipe koja zna da je koristi, moramo imati odgovor. To moramo da pripremimo", kazao je Repeša.

Zvezda će na početku serije biti bez Džoa Reglenda, što Repeša ne vidi kao hendikep beogradskog kluba.

"Ne može se govoriti o ekipi koja ima tako dugu klupu da izostanak jednog igrača nešto znači. Ne. Na ozbiljnom nivou to ne može da bude problem. Imaju mnogo opcija koje pokrivaju tu poziciju. Ne vidim da je to hendikep za ekipu Zvezde. Imamo na toj poziciji igrače sa iskustvom i kvalitetom i očekujemo da daju doprinos na najvišem nivou jer su to utakmice gdje na scenu moraju doći igrači koji imaju iskustva, koji su igrali i koji znaju kako se igraju takve utakmice", kazao je Repeša.

Naveo je da Nikola Ivanović sigurno neće biti u timu Budućnosti u finalnoj seriji, dok će u Beograd voditi 13 igrača.

"Zdravstveno stanje je korektno. Sitni problemi, koji nijesu novi. Svako ima svoju ahilovu petu, na čemu mora raditi, to je tako. Ozbiljnih problema, da kucnem u drvo, za sada nema", dodao je trener Budućnosti.

Košarkaš Budućnosti Filip Barović rekao je da je njegova ekipa potpuno spremna.

"Imali smo dovoljno vremena da se spremimo i posvetimo se utakmici sa Zvezdom. Znamo kako igraju i poptuno smo spremni da se iz Beograda, nadam se, vratimo sa povoljnim rezultatom. Biće teško, tako je bilo i prošle godine", rekao je Barović.

Upitan je kako će Budućnost odgovoriti na fizički dominantnu centarsku liniju Zvezde predvođenu Majklom Odžom.

"Nije Odžo njihova najveća snaga i najbolji igrač. Imamo tri centra, spremni smo da odgovorimo, maksimalno da se potrošimo i mislim da će to biti u redu", naveo je centar Budućnosti.

Kao najveću prednost Zvezde vidi timsku igru crveno-bijelih.

"Snaga Zvezde je timska igra. Ako su ostali bez Reglenda, skupili su se i prošli u finale u veoma teškoj seriji protiv Partizana. Igraju timski, kada jedan igrač ispadne, uvijek je tu drugi da igra dobro i da se pokaže", kazao je Barović.

Prva utakmica finalne serije igraće se u petak od 19.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније