Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

09. 04. 2019. 22:34   >>  23:18

SLAVILI U PRVOM MEČU

Dubljević i Valensija na korak do trofeja Eurokupa

Košarkaši Valensije pobijedili su Albu rezultatom 89:75, u prvom meču finala Eurokupa.

Izabranici Đaumea Ponsernaua nalaze se na korak do plasmana u Evroligu, pošto im je potrebna još jedna pobjeda kako bi 100 odsto osigurali učešće u elitnom takmičenju za sezonu 2019/2020.

Utakmica je riješena u trećoj četvrtinu koju je Valensija dobila rezultatom 30:15. Sve su pogađali domaći igrači, dok su gosti odigrali ispod prosjeka i nijesu uspjeli da se vrate do kraja meča, prenosi B92.

Početkom treće četvrtine dogodila se situacija koja je mogla da bitno utiče na Valensiju. Crnogorski centar  Bojan Dubljević je dobio nesportski faul, a kako je u prvoj četvtini imao teničku meč je za njega bio završen. 

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Vil Tomas sa 22 poena i šest skokova, a pratio ga je prezimenjak Met sa 16. Odličan je bio i Van Rosom koji je postigao 15.

Bojan Dubljević meč je završio sa devet poena i osam skokova.

Kod gostiju Pejton Siva zabilježio je 17 poena, Hermanson je imao 16, a Gedraitis devet.

Revanš meč igra se za tri dana u Berlinu. Plasman u Evroligu obezbijediće ekipa koja prva dođe do dvije pobjede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније