Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

06. 04. 2019. 18:23   >>  19:35 3

DUBLJEVIĆ

"Crnu Goru da predstavimo kako dolikuje"

Crna Gora je plasmanom na Mundobasket, koji se od 31. avgusta do 15. septembra igra u Kini, ostvarila istorijski uspjeh, a jedan od onih koji je dao nemjerljiv doprinos je i Bojan Dubljević.

Naš centar je, u intervjuu za portal Onogošt, ocijenio da je i sam iznenađen plasmanom na prvenstvo u Kini.

"I više sam nego iznenađen. Niko nije vjerovao u nas, pogotovo poslije prve utakmice sa Španijom. Igrači su pokazali srce tokom kvalifikacija, a jedna od odlučujućih utakmica je odigrana u Sloveniji, kada smo dosta oslabljeni dobili Slovence i samim tim došli do šanse za put u Kinu. Ostvaren je istorijski uspjeh i svaki igrač koji je uzeo učešće u timu, od prvog dana do zadnje utakmice, je zaslužan za to. Naravno i stručni štab koji je napravio izvanredan posao", kaže Dubljević.

"Crveni" će na Mundobasketu igrati sa nezgodnim rivalima i selekcijama koje su redovni učesnici Svjetskog prvenstva, tako da izabranike Zvezdana Mitrovića očekuju teški mečevi.

Crna Gora će premijernu utakmicu igrati protiv Grčke, potom će joj protivnik biti Novi Zeland, a na kraju takmičenja po grupama, selekcija Brazila.

"Grupa je izuzetno teška, mislim da nijesmo baš prošli kao što smo očekivali, ali to je Svjetsko prvenstvo i može svašta da se desi. Na nama je da predstavimo Crnu Goru kako dolikuje, kao i u dosadašnjim kvalifikacijama”, ističe košarkaš Valensije i crnogorske reprezentacije.

Bojan je veći dio profesionalne karijere podredio svom sadašnjem klubu, Valensiji, gdje planira da ostane dok god bude aktivno vodio borbu pod koševima, jer sa svima u timu ima odličnu saradnju.

"Uvijek sam pričao da mi je Valensija bila prva opcija i tako je ostalo i dan danas. Imamo odličnu saradnju i zadovoljstvo je obostrano. Nikad se ne zna šta može da te udalji od terena ili kluba, ali moja želja je da ostanem do kraja karijere tu. Vidjećemo šta će biti u budućnosti, ali za sad ide sve po planu", ističe on.

Iako mu obaveze ne dozvoljavaju da prati klub u kom je naučio prve korake, ovaj Nikšićanin se redovno informiše o igrama Sutjeske u ovoj sezoni, za koju smatra da je bila itekako uspješna.

"Iskreno nijesam imao puno vremena da pratim Sutjesku, previše je putovanja i utakmica i ne stižem da bilo šta ispratim. Međutim, moj otac ide da gleda svaku utakmicu, pa mi ispriča šta se dešava i to je jedino šta saznam. Imali su uspješnu sezonu u ABA 2 ligi i igrali finale kupa Crne Gore i mislim da je ovo više nego uspješna godina za Sutjesku", zaključuje Dubljević.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније