Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

05. 04. 2019. 22:16   >>  23:14

POBJEDE BARSE I OLIMPIJAKOSA

Fener slavi Slukasa, Bajern nadigrao Gran Kanariju

Košarkaši Fenerbahčea pobijedili su večeras na svom terenu poslije preokreta Makabi sa 78:75, dok je Bajern u Minhenu bio bolji od Gran Kanarije sa 84:77, u utakmicama poslednjeg, 30. kola Evrolige.

Fenerbahče je u utakmici bez takmičarskog značaja uspio da dođe do preokreta u posljednjoj dionici protiv Makabija, a trijumf ekipi Željka Obradovića donio je Kostas Slukas trojkom u posljednjoj sekundi.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je upravo Slukas sa 22 poena, dok je Luiđi Datom ubacio 17, a Marko Gudurić postigao je 13, uz četiri skoka i jednu asistenciju.

U ekipi Makabija istakao se Tarik Blek sa 23 poena, dok je Skoti Vilbekin ubacio 13.

Fenerbahče je i prije ove utakmice obezbijedio prvo mjesto uoči plej-ofa, gdje će u četvrtfinalu igrati protiv Žalgirisa, dok je Makabi ostao bez Top 8.

Bajern je porazom u prethodnom kolu od Darušafake ostao bez šanse da se plasira u plej-of, tako da pobjeda na domaćem terenu protiv Gran Kanarije nije imala nikakav takmičarski značaj.

Do pobjede ih je predvodio Derik Vilijams sa 20 poena i šest skokova, Vladimir Lučić ubacio je 13, a Stefan Jović upisao je po osam poena i asistencija.

Bajern je ovosezonsko izdanje Evrolige završio sa skorom 14/16, dok je Gran Kanarija upisala osam trijumfa i 22 poraza.

Košarkaši Olimpijakosa pobijedili su večeras na svom terenu Olimpijakos sa 99:74, dok je Barselona na svom terenu sa 83:74 bila bolja od Himkija.

Mečevi nijesu imali takmičarski značaj, pošto su još od ranije bili poznati učesnici plej-ofa Evrolige.

Olimpijakos koji je ostao bez plasmana u plej-of, do trijumfa je predvodio Nikola Milutinov sa 16 poena, uz šest skokova i tri asistencije, dok je Najdžel Vilijams-Gos bio najefikasniji sa 18, uz šest asistencija.

U ekipi Darušafake istakao se Berk Demir sa 12 poena, a jedan manje postigao je Džeremi Evans.

Olimpijakos je takmičenje u Evroligi završio na devetom mjestu sa po 15 pobjeda i poraza, koliko ima i osmoplasirani Žalgiris, ali Litvanci imaju bolji međusobni skor, dok je Darušafaka posljednja, 16. sa svega pet trijumfa iz 30 utakmica.

Barselona je bez većih problema pobijedila Himki, a najzaslužniji za trijumf bio je Pjer Oriola sa 14 poena, dok je jedan manje postigao Kajl Kjurik.

U ekipi Himkija po 13 poena postigli su Čarls Dženkins i Sergej Monja.

Barselona je regularni dio Evrolige završila na petom mjestu sa 18 pobjeda i 12 poraza, pa će u plej-ofu igrati protiv Efesa, dok je Himki 13. sa devet trijumfa iz 30 utakmica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније