Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

28. 08. 2013. 16:35 >> 16:35

NAJTEŽA GRUPA

Rajs: Imamo kvalitet za drugu fazu

Muška seniorska reprezentacija u Baru odrađuje završnu sedmicu priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, koje počinje 4. septembra. Reprezentativci su nakon slobodnog dana koji su dobili u nedjelju, nastavili sa treninzima u dvorani ''Topolica'' kako bi ispravili greške iz duela u Kopru, gdje su na turniru ''Adeko kup'' poraženi od domaćina Slovenije i Italije i spremno dočekali drugi nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

“Crveni'' od ponedjeljka u dvorani ''Topolica'' rade na ispravljanju grešaka koje su uočene u pripremnim mečevima u kojima je ostvaren polovičan učinak - pobjede protiv Austrije i Mađarske na turniru u Šombatelju, te protiv Ukrajine u Beogradu, a nakon toga porazi od Hrvatske od Dubrovniku i dva (Italija i Slovenija) na turniru u Kopru.

 “Radili smo odlično na pripremama i siguran sam da ćemo biti spremni za početak Eurobasketa. Bilo bi dobro da smo imali još neku provjeru u pripremnom periodu, ali odradili smo najveći dio posla koji je bio planiran i sada privodimo kraju naporne pripreme. Poslije šest kontorlnih mečeva znamo na čemu treba da radimo u posljednjoj sedmici i koji su to segmenti u igri koje moramo da popravimo kako bi bili na potrebnom nivou u Sloveniji. Imamo tim u kojem svi igrači daju maksimum i imaju sjajan pristup svakom treningu i meču, to je naš adut koji moramo da iskoristimo na pravi način i na šampionatu“, kaže plejmejker Makabija Tajris Rajs.

'Crveni'' su i na prethodnom nastupu na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta u Litvaniji 2011. godine, na startu igrali protiv Makedonije i slavili su nakon produžetka 70:65.

U taboru naše rerezentacije svi vjeruju da će ishod i ovog puta biti isti i da će biti ostvarena važna pobjeda na startu Eurobasketa.

“Siguran sam da imamo kvalitet da ispunimo clj i izborimo plasman u drugu fazu. Naša grupa je, međutim, veoma teška i sve reprezentaciju imaju isti cilj, tako da znamo kakav nas posao očekuje u Jesenicama. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani u svakom meču i da odigramo sa velikom željom kako bi ostvarili rezultat koji svi priželjkujemo. Na startu nas očekuje duel protiv sjajnog protivnika koji igra veoma brzo i ima sjajne igrače kako na spoljnim pozicijama, tako i u reketu. Makedonci imaju sjajne šutere, što je karakteristično za reprezentacije sa ovih prostora kao što su Srbija ili Slovenija ili Srbija. Najvažnije je da zaustavimo njihove spoljne igrače, jer znamo da su Meklejleb i Ilijevski veoma važni igrači za našu igru. Ukoliko uspijemo u tome i ukoliko budemo odigrali maksimalno požrtvovano i agresivno tokom svih 40 minuta, imamo šansu da ostvarimo pobjedu - zaključio je Rajs.

Reprezentacija u nedjelju putuje za Sloveniju, a uoči polaska za Ljubljanu, biće organizovana konferencija za novinare u upravnoj zgradi aerodroma u Podgorici sa početkom u 14 sati.

(tekst i foto: sajt KSCG)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније