Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Izvor: Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

22. 03. 2019. 14:44 >> 14:12

VJERUJE U POBJEDU

Bitadze: Bolji smo od opasne Cedevite

Košarkaš Budućnosti Voli Goga Bitadze uvjeren je da njegov tim može do pobjede nad Cedevitom u polufinalu ABA lige, a onda i do odbrane titule u regionanom takmičenju.

Košarkaši Budućnosti odigrali su tri meča za sedam dana. Pobijedili su Cibonu u ABA ligi, poraženi su od Fenerbahčea i Efesa u Evroligi.

Uoči, tokom i poslije duela sa Efesom, koji je tim z Istanbula dobio sa 91:84, mnogo više se pričalo o Cedeviti nego u meču Evrolige. Svaki potez igrača Budućnosti se analizirao, procjenjivalo se šta je potrebno uraditi da bi se preko Cedevite koja će imati prednost domaćeg parketa u polufinalu, stiglo do finala.

"Cedevita je odmorna i svježa. Poslednju utakmicu su odigrali prošlog petka protiv Mornara. Mirno se pripremaju za duele protiv nas. Sada tu postoji dilema, da li je bolje odmarati ili biti u takmičarskom ritmu. Imamo nekoliko dana da se spremimo i fokusiramo za duel u Zagrebu, a cilj je naravno pobjeda“, naglasio je Bitadze za Sport klub i nastavio:

"Doživjeli smo dva poraza od Fenera i Efesa, ali pomenuta dva meča će nam mnogo značiti pred start doigravanja u kojem je cilj osvojanje ABA lige i ponovni plasman Budućnosti u Evroligu. U Istanbulu smo odigrali sjajan meč u oba pravca i ukoliko ponovimo partiju koju smo prikazali protiv Fenera ne bi trebalo da imamo problema protiv Cedevite. Protiv Efesa smo loše počeli prvo, loše počeli drugo poluvrijeme. Bili smo u konstantnom minusu, ali smo pokazali energiju, pokazali volju, želju i karakter. Borili smo se do kraja, uspjeli da izborimo častan poraz, a podrška navijača nam mnogo znači uoči odlučujućih mečeva u sezoni".

Budućnost i Cedevita su ove sezone igrali dva puta. Šampion Hrvatske je poslije velikog preokreta slavio u Zagrebu, dok je Budućnost poslije neizvjesne završnice bila bolja u Podgorici. Na kraju, oba tima su imala isti učinak, ali je bolja u međusobnom skoru bila Cedevita.

"Cedevita je opasan tim. Imaju jako dobre bekove, jako dobru spoljnu liniju, svi se brzo i bez mnogo razmišljanja odlučuju na šut. Ukoliko uđu u košgeterski ritam, zaista ih je teško zaustaviti. Zato u utakmici koja slijedi fokus i odbrana moraju da budu na vrhunskom niovu. Ne smijemo da dozvolimo otvorene pozicije za šut, ne smijemo da dozvolimo poene iz tranzicije, niti partiju po principu trči i šutiraj. Smatram da smo bolji od opasne Cedevite, da smo mnogo jači pod samim košem. Pored toga, smatram i da je naša spoljna linija kvalitetnija od spoljne linije rivala. Optimista sam i vjerujem da ćemo izboriti plasman u finale. To je prvi korak ka cilju. Ponavljam, jako je bitno da budemo fokusirani i agresivni u odbrani od prvog do posljednjeg minuta", naglasio je Goga Bitadze.

Prva utakmica polufinala plej-ofa između Cedevite i Budućnosti igra se u ponedjeljak sa početkom u 19 časova. Za plasman u finale su potrebne dvije pobjede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније