Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Izvor: B92 [ Objavio: O.Z. ]

21. 03. 2019. 22:48 >> 22:16

RADONJIĆ U TRCI ZA PLEJ-OF

Bajern uz zvuk sirene srušio Barsu

Košarkaši Bajerna savladali su Barselonu u Minhenu u 28. kolu elitnog evropskog klupskog takmičenja rezultatom 73:71 i ostali u trci za Top 8.

Prva četvrtina je pripala ekipi Barselone, kombinovanom zonskom odbranom je Svetislav Pešić zbunio Dejana Radonjića, ali je Bajern uspio da odličnom odbranom na perimetru ukrade dvije lopte i zabilježi laka četiri poena, pa je zaostatak bio samo pola koša nakon 10 minuta košarke u Minhenu.

Odlepila se Barsa na početku druge četvrtine, ali je Radonjić pravovremeno reagovao tajm autom pa se Bajern vratio na pola koša zaostatka.

Iako je Bajern pružio sasvim solidnu predstavu, nakon nespretnog poteza Nihada Đedovića kome je lopta ispala 2 sekunde prije kraja prvog poluvremena, na veliki odmor se otišlo sa prednošću Barselone rezultatom 36:32.

Bajern je sjajnom serijom uspio da povede na nekih 2 i po minuta pre kraja, ali je Viktor Klaver vezao poene u dva dobra napada i Barsa je ponovo povela. Nije ta prednost dugo trajala, pošto je Bajern vrlo brzo uspio da izjednači, a i trojkom Vladimira Lučića da povede sa 70:67 na 10 sekundi do kraja meča.

U penal seriji je Barsa došla do izjednačenja, a Bajern je imao oko 6 sekundi za posljednji napad.

Peteri Koponen donosi trijumf Bajernu (rezultatom 73:71) uz zvuk sirene i ostavlja šansu ekipi Bajerna da se plasira u plej of, sa 13. pobjedom uz 15 poraza i u naredna dva kola igraće sa Darušafakom i Gran Kanarijom. Barselona je izgubila šansu za poziciju broj 4 koja garantuje prednost domaćeg terena u nokaut fazi Evrolige.

Najefikasniji pojedinci su bili upravo heroj trijumfa Peteri Koponen i Devin Buker koji su ubacili po 14 poena. Na drugoj strani, Ante Tomić i Toma Ertel sa po 13 poena predvodili su ekipu Barselone koja je prokockala veliku prednost i faktički sama sebi otežala put na fajnal for.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније