Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

RTCG

17. 03. 2019. 15:56 >> 20:35
7

INTERVJU ZA TVCG

Vučević još nije siguran da će igrati u Kini

Plasman na Mundobasket u Kini nevjerovatan je uspjeh reprezentacije, ocijenio je as Orlanda Nikola Vučević u intervjuu za Televiziju Crne Gore. U ovom trenutku nije mogao da potvrdi da li će moći da pomogne saigračima u reprezentaciji jer na ljeto postaje slobodan igrač.

Ekipa naše Televizije je prva iz Crne Gore koja je posjetila Vučevića u njegovom domu, pored uspjeha reprezentacije sa Danilom Petrovićem razgovarao je o učešću na All star meču, ali i sjajnim partijama u klubu.

Orlando je grad u centralnoj Floridi koji godišnje obiđe preko 60 miliona posjetilaca, a poznat je po brojnim tematskim parkovima, poput Diznilenda i Universal picturesa, ali u njemu igra Orlando Magic, ekipa koja se nadmeće u NBA ligi, a čija je prva zvijezda Nikola Vučević. Vučević ove godine igrao na all star meču u Šarlotu, a naša televizija je prva iz Crne Gore koja ga je posjetila u njegovom domu. Vučevićev naporan rad se isplatio pa je 17. februara ispisao istoriju. Odigrao je desetak minuta u meču svih zvijezda, ispunio jedan od najvećih ciljeva u karijeri.

"Kad sam izašao za tim, sa svim tim zvijezdama, osjećao sam se kao da pripadam tu, znao sam da sam zaslužio svoje mjesto i bilo mi je drago da budem među svima njima. Meni je posebno drago bilo što je to bio poslednji Dirkov All star i da budem bio toga meni je bilo mnogo drago, jer je moj idol otkad sam bio mali, oduvijek sam sanjao o tome da ću jedan dan igrati protiv njega i sad sam imao šansu čak da idem sa njim", kaže Vučević.

Nije samo sport Nikoli donio radost. Prije tri mjeseca postao je otac.

"Čovjek kad osjeti tu ljubav prema svom djetetu, onda shvati koliko to znači, šta to predstavlja i onda su drugačije sad odgovornosti u mom životu, ali mi smo to željeli dugo, i mislim da je rođenje sina je meni donijelo neki mir u životu. Sad poslije utakmice, bez obzira da lisam igrao dobro ili loše, da li je nervoza ili nezadovoljstvo, bilo šta vezano za košarku, čim dođem kući i budem sa sa ženom i sa sinom odmah to stavim sa strane i uživam u tom trenutku", priča as Orlanda.

Snažni momak iz Bara igra nevjerovatnu sezonu. Nakon 69 utakmica prosječno ima 25,5 poena, 12 skokova i četiri asistencije. Zadivljujuće brojke. 19 poena dao je Klivlendu u petak, noć prije 20 u Vašingtonu, nastavio u all star ritmu.

"Veliku ulogu stvarno imao trener Kliford u svemu tome. Način na koji je on mene koristio ove sezone najbolji je do sada u mojoj karijeri. Stvarno mi dozvoljava da igram na način koji meni odgovara, opet na isti način pomaže ekipi da ekipa dobro igra", naveo je Vučević.

Crna Gora saznala je rivale za debitantski Mundobasket. Vučević još uvijek nije siguran da li će igrati jer na ljeto postaje slobodan agent. Ističe da su momci ostvarili nevjerovatan rezultat.

"Stvarno su zaslužili to maksimalno, igrali su borbeno, nije uvijek lako bilo. Bilo je teških utakmica, u jednom trenutku je bila i teška situacija za prolaz, ali su oni našli način i izborili su se. Bilo je par utakmica gdje su gubili i sa velikom razlikom ali su uspjeli da se vrate. To je pokazalo da su pravi tim i da imaju vjeru jedni u druge. To je bio njihov najveći kvalitet".

Magični će predvođeni Vučevićem, Gordonom i Furijeom dočekati Atlanta fokse u borbi za plej-of.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније