Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

16. 03. 2019. 12:44 >> 12:27
19

MUNDOBASKET

CG protiv Grčke, Novog Zelanda i Brazila

Košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće na Svjetskom prvenstvu u Kini u grupi F sa selekcijama Grčke, Novog Zelanda i Brazila, odlučeno je žrijebom u Šendženu.

Selekcija Crne Gore izvučena je iz šestog šešira u kojem su bile Kanada, Južna Koreja i Filipini. Šampionat, na kojem će crnogorska reprezentacija debitovati, na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

Kina je kao domaćin dobila najslabiju grupu, dok je najteža ona u kojoj se nalaze Kanada, Senegal, Litvanija i Australija.

OVO JE SASTAV GRUPA

Grupa A: Poljska, Venecuela, Kina, Obala Slonovače 

Grupa B:
Rusija, Argentina, Koreja, Nigerija

Grupa C: 
Španija, Iran, Portoriko, Tunis

Grupa D:
Angola, Filipini, Italija, Srbija, 

Grupa ETurska, Češka, SAD, Japan

Grupa F: Grčka, Novi Zeland, Brazil, Crna Gora

Grupa G: 
Dominikanska Republika, Francuska, Njemačka, Jordan

Grupa H:
Kanada, Senegal, Litvanija, Australija, 

12:18 - Predstavljanje ekipa iz šešira.

12:10 - Spektakularna bina, neviđeni šou program od žrijeba koji su Kinezi priredili za ljubitelje košarke. Nastupa i mega zvijezda Džejson Derulo, koji izvodi planetarno popularan hit Watn to Want me.

12:07 - Velike ovacije za Kobija Brajanta! Ambasador Svjetskog prvenstva Kobi Brajant izašao je na binu, a pored njega je i Jao Ming.

U prvom šeširu su bili Kina, Sjedinjene Američke Države, Španija i Francuska, u drugom Srbija, Argentina, Litvanija i Grčka, a u trećem Rusija, Australija, Brazil i Italija.

Iz četvrtog šešira izvučeni su Portoriko, Turska, Dominikanska Republika i Venecuela, iz petog Njemačka, Češka, Poljska i Iran, a iz sedmog šešira Nigerija, Senegal, Novi Zeland i Angola. Žrijeb iz osmog šešira čekali su Japan, Jordan, Tunis i Obala Slonovače.

Košarkaši savez na žrijebu u Šenženu predstavljao je generalni sekretar Petar Popović.

Mundobasket u Kini biće 18. po redu planetarno takmičenje, 69 godina poslije premijernog izdanja 1950. godine u Argentini, a prvi put će na njemu učestvovati čak 32 reprezentacije zaspoređenih u 8 grupa.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније