Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

25. 02. 2019. 21:25 >> 21:39
7

MITROVIĆ I IGRAČI

"Najdraži poraz u karijeri"

Selektor Zvezdan Mitrović poručio je, nakon istorijskog prolaza Crne Gore na Svjetsko prvenstvo, da je taj cilj godinu unazad izgledao nerealno. Mitrović je ocijenio da mu je večerašnji poraz od šest razlike od Letonije, "najdraži u karijeri".

"Momci su zaslužili, dolazili i povrijeđeni da igraju u ovom lošem sistemu takmičenja. Zaista su zaslužili ovaj uspjeh.", rekao je Mitrović za TVCG.

On je poručio da je odnos svih njegovih igrača od početka bio sjajan i da nema zamjerki, kao i na fenomenalnu atmosferu u "Morači".

"Ta neka atmosfera, momaka koji se ne predaju do posljednjeg trenutka nas je krasila i na kraju donijela ovakav uspjeh. "Trudili smo se da ne uđemo u paniku, ali bilo je neprijatno. Najvažnije je da budemo mirni, a te smo lekcije savladali u prethodnim mečevima. Zadržali smo mirnoću, držali smo se, bili smo kompaktni. Teško je analizirati utakmicu sada, ali ambijent koji smo doživjeli po završetku, taj vulkan emocija – to se pamti i ne zaboravlja", rekao je Mitrović.

Selektor se zahvalio KK Budućnost, zato što su oslobodili igrače klupskih obaveza, kako bi igrali za reprezentaciju.

Kapiten i najiskusniji, Blagota Sekulić, istorijski meč je igrao povrijeđen, ali je pokazao da ima veliko srce.

"Ovo je bila teška utakmica. Znali smo da nas čeka ekipa sa drugačijim sastavom u odnosu na prethodne mečeve. U timu je bilo pet igrača iz Evrolige. Znali smo da će biti teško jer se radi o sjajnim šuterima, koje je teško čuvati. Uspjeli smo da se izborimo sa tim i napravimo istorijski rezultat za košarku i sport u Crnoj Gori", poručio je Sekulić.

Naš najbolji igrač, Bojan Dubljević poručio je da je istorijski plasman Crne Gore na Svjetsko prvenstvo zasluga "odličnog tima, svih igrača, stručnog štaba". Dubljević je pozvao, kako je rekao, najbolje navijače na svijetu da podrže reprezentaciju i na turniru u Kini.

Suad Šehović je kazao da će ostati upisano da se Crna Gora, uprkos porazu u večerašnjoj utakmici, plasirala na Svjetsko prvenstvo i da je ekipa pokazala karakter protiv odličnih timova.

Derek Nidam je ocijenio da je nevjerovatno što će Crna Gora igrati na Svjetskom prvenstvu i pohvalio saigrače za istorijski uspjeh.

Nidam očekuje da svi reprezentativci, na šampionatu u Kini, budu zdravi i pruže maksimum.

Nemanja Vranješ je ocijenio da su svi igrači disali kao jedan, da nijesu odustajali i sasvim zasluženo se našli među učesnicama Svjetskog prvenstva.

"Mislim da još nijesmo svjesni rezultata koji smo napravili večeras i tamo nećemo ići samo turistički. Ali o tom potom", poručio je Vranješ.

Petar Popović je ocijenio da je plasman na šampionat u Kini istorijski rezultat i da je Crna Gora pokazala, i protiv kvalitetnijih ekipa, da je tim.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније