Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

21. 02. 2019. 20:27   >>  19:54 4

DRAMA U TALINU

Srbija i dalje bez SP, poraz u Estoniji

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Talinu od selekcije Estonije sa 70:71 (16:14, 18:17, 20:18, 16:22) i tako propustila šansu da obezbijedi plasman na Svjetsko prvenstvo kolo prije kraja kvalifikacija.

Izabranici Aleksandra Đorđevića će novu priliku da obezbijede plasman u Kinu imati u nedjelju kada će u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekati Izrael.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Stevan Jelovac sa 19 poena, dok su Dragan Milosavljević i Miloš Teodosić ubacili po 16. Estoniju su do pobjede vodili Kristijan Kulamae i Kristjan Kitsing sa po 18 poena.

Domaća selekcija je bolje počela meč, povela je sa 6:0, ali je Srbija nakon toga povela i čuvala vođstvo sve do polovine posljednje dionice. Srbija je u posljednju četvrtinu ušla sa plus osam, ali je Estonija serijom 13:2 stigla do izjednačenja (62:62).

U neizvjesnoj završnici bolje se snašla Estonija. Rajaste je deset sekundi prije kraja meča pogodio trojku i donio svojoj ekipi prednost od 71:68.

Teodosić je potom u posljednjem napadu Srbije promašio trojku za izjednačenje, ali je Jelovac iznudio faul za tri poena. Dva slobodna bacanja je pogodio, ne i posljednje, tako da će Srbija svoju vizu za Mundobasket morati da potraži u meču protiv Izraela.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније