Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.Lj. ]

21. 02. 2019. 11:35   >>  11:03

BIZARNA POVREDA

Pukla patika, stradalo koljeno Vilijamsona

Košarkaš Univerziteta Djuk Zajon Vilijamson, za koga se predviđa da bi mogao da bude prvi pik na NBA draftu, doživeo je bizarnu povredu u NCAA ligi.

Naime, momak koji dominira terenom sa 130 kilograma na 201 centimetar visine je povrijedio koljeno jer mu je pukla patika.

Vilijamson se povrijedio već u 36. sekundi meča protiv Sjeverne Karoline (72:88) prilikom promjene smjera kretanja.

Trener Djuka Majk Kšiševski je rekao da je Zajon blago istegao ligamente koljena, ali nema informacija koliko će 18-godišnje krilo morati da pauzira.

Vilijamson, ove sezone prosječno bilježi 21,6 poena, 8,8 skokova i 2,2 asistencija po meču, nosio je patike Najki PG 2.5, brendirane po zvijezdi Oklahoma Siti Tandera Polu Džordžu, u ekskluzivnim bojama Univerziteta Djuk.

 

Djuk je u četvrtoj godini 12-godišnjeg sponzorskog ugovora sa prestižnim proizvođačem sportske opreme od koga dobija dresove, patike i odjeću.

Najki ima ekskluzivnu saradnju sa ovim univerzizetom od 1992. godine, a kada je potpisan aktuelni ugovor 2015. javnosti nisu saopšteni finansijski detalji.

"Zabrinuti smo i želimo Zajonu brz oporavak. Kvalitet naših proizvoda je od izuzetne važnosti. Iako je ovo izolovan slučaj, radimo na utvrđivanju problema", saopštili su iz Najkija.

 

Na povredu Vilijamsona na meču kojem je prisustvovao bivši predsjednik SAD Barak Obama reagovale su brojne NBA zvezde, među njima i Lebron Džejms, a interesantnu poruku je imao Luka Dončić na konstataciju Donovana Mičelča da od ogromnog novca koji "uđe" u NCAA ligu igrač ne dobiju ništa i da nešto mora da se promijeni.

"Idite da igrate u Evropu", poručio mu je Dončić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније