Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: F.R. [ kscg.me ]

19. 02. 2019. 21:30   >>  21:19 1

NIDAM PORUČIO

"Čeka nas žestok meč s Ukrajincima"

Crnogorski košarkaši očekuju težak meč u Ukrajini, ali vjeruju da mogu da pariraju domaćinu u još jednom duelu vrlo važnom za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Derik Nidam očekuje vrlo motivisane Ukrajince, ali i dobar odgovor našeg tima.

"Čeka nas žestok, težak meč. Ukrajina je protivnik koji će igrati sa mnogo energije i biće veliki zadatak da im pariramo. Svjesni smo koliki je ulog pred nama i šta se očekuje, znamo kako treba da igramo i sa koliko požrtvovanja. Nema sumnje da će biti vrlo zahtjevna utakmica," poručio je Derek Nidam.

On će biti na posebnom ispitu, zbog velike odgovornosti na poziciji plejmejkera nakon povreda Ivanovića, Čarapića i Pavlićevića.

"Nikolu je teško zamijeniti. Na nama je da dijelimo odgovornost, da se prilagodimo, naročito za žestok ritam utakmice koja nas čeka. Ne radi se samo o meni, već o nekoliko igrača koji mogu preuzeti ulogu organizatora igre. Poznajemo se odlično i vjerujem da smo dorasli zadatku. Što se mene lično tiče, u mnogo situacija tokom karijere, ne samo u Monaku, bio sam u prilici da igram 35 ili 40 minuta na utakmici. Tokom ove sezone bilo je takvih mečeva. Ako selektor bude tražio to od mene da igram cijeli meč, spreman sam", istakao je Nidam.

Dobar učinak u narednim mečevima očekuje i povratnik u nacionalni tim Marko Todorović.

"Sve se poklopilo, konačno igram dobro u dobrom klubu. Dvije jako bitne utakmice predstoje za reprezentaciju, očekujemo dobar rezultat. Znamo da neće biti lako ali moramo igrati sve od sebe, da odigramo što bolje", rekao je on.

Todorović se navikava na ritam u kom treniraju izabranici Zvezdana Mitrovića.

"Nijesam bio u prethodna dva kvalifikaciona prozora sa reprezentacijom, ali već uvježbavamo akcije, vjerujem da je dovoljno vremena da uđem u ritam i da se sve nauči. Nijesu to komplikovani zadaci, niti ima bilo šta nepoznato. Vjerujem da će do meča za Ukrajinom sve biti kako treba", kazao je centar Huventuda.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније