Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

13. 01. 2019. 09:42 >> 09:14

DIREKTNO NA RTCG2

Novo iskušenje za Mornar, stiže Zadar

Košarkaši Mornara večeras će ugostiti ekipu Zadra, u utakmici 15. kola ABA lige. Duel između Mornara i Zadra počinje u 19 sati, a prenos je na Drugom programu RTCG.

Dvije najbolje ekipe iz gradova sa Jadranskog mora do sada su se pet puta nadmetale u ABA ligi. Mornar u pobjedama vodi 3:2. Zanimljivo je da Zadrani nijesu slavili protiv Barana skoro pune dvije godine, od 10. februara 2017. U sezoni 2016/17. Zadar je dobio obje utakmice (u Baru 110:104, u Zadru 80:62). Od tada pobjede bilježi samo Mornar - prošle sezone 80:70 u Baru i 93:77 u Zadru i na početku ove, u četvrtom kolu, 93:83, u dvorani „Krešimir Ćosić“.

Trener Mihailo Pavićević ne vodi računa o tradiciji, jer ističe da je svaka utakmica nova i, po nečemu, specifična.

"Zadar zavređuje poštovanje kao i svaka ekipa u ABA ligi. Imali smo čitavu sedmicu na raspolaganju i mislim da smo se dobro pripremili. Moramo svih 40 minita biti koncentrisani i u što je moguće jačem ritmu odigrati čitav duel, ne misleći o značaju utakmice. Nijesmo ni u boljem ni u gorem položaju od drugih ekipa i, jednostavno, nema razoga za dodatnim pritiskom. Nadam se da ćemo biti kompletni", kaže Pavićević, prenosi zvanični sajt Mornara.

Centar Uroš Luković očekuje dobru igru svog tima i pobjedu.

"U posljednjih pet utakmica upisali smo tri pobjede i dva nesrećna poraza, na jednu loptu, protiv Cedevite i Partizana. U dobroj smo formi i spremni da damo sve od sebe. Važno je da od sudijskog podbacivanja nametnemo svoj ritam. Vjerujem da ćemo od ove utakmice krenuti ka sredini tabele, gdje nam je mjesto", poručuje Luković.

U Mornaru bi ponovo trebalo da zaigra oporavljeni Vranješ, dok Mugoša još nije spreman.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније