Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

11. 01. 2019. 12:59 >> 14:00
1

BAROVIĆ IZABRAN

Polovinom 2019. biće gotova dvorana KSCG

Izborna skupština Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG) izabrala je jednoglasno Veselina Barovića za novog predsjednika toga saveza.

Barović je bio jedini kandidat, a dobio je jednoglasnu podršku delegata.

Barović je na toj funkciji naslijedio Mila Đukanovića, koji prema novom Zakonu o sportu zbog političke funkcije više ne može da obavlja funkciju predsjednika sportske organizacije.

Biće to povratak Barovića na čelnoj funkciji saveza, na kojoj je bio od 2000. do 2010. godine.

Od 1991. do 1997. obavljao je dužnost predsjednika Košarkaškog saveza Jugoslavije.

Barović je, nakon imenovanja, pohvalio rezultate na reprezentativnom i klupskom nivou tokom mandata prethodnog Predsjedništva.

"Ostavili su nam lagodnu finansijsku situaciju, pa je na nama da održimo to stanje i odbranimo dobre rezultate, a ako se ukaže prilika i da ih poboljšamo. Potencirao bih to da će polovinom godine biti završena izgradanja dvorane KSCG uz pomoć kompanije Bemax. U pitanju je hala kapaciteta 2300 mjesta koja je urađena po svim standardima i sigurno će unaprijediti uslove za sve naše reprezentacije", rekao je Barović.

Jednoglasnu podršku dobio je i Upravni odbor, u koji su, na predlog Barovića, ušli Dragan Bokan, Đorđije Goranović, Danilo Mitrović, Zoran Piperović, Željka Ratković, Dragan Tomić, Zoran Vujičić, Aleksandar Mijajlović, Đorđije Pavićević, Vojislav Smolović, Esad Zaimović i Suad Šehović.

Predsjednik Skupštine KSCG-a je Rafet Husović, a delegati su jednoglasno podržali i kandidata za mjesto zamjenika predsjednika - Radoslava Jovanovića.

Na Izbornoj i Redovnoj skupštini izglasan je i novi Statut KSCG-a koji je u skladu sa Zakonom o sportu, a pored toga usvojeni su još Registracioni pravilnik, disciplinski pravilnik, pravilnik o arbirtraži.

Usvojen je finansijski izvještaj za 2018. kao i program rada i finansijski plan za 2019. godinu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније