Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

26. 12. 2018. 21:25 >> 21:58

IVANOVIĆ I JAKŠIĆ NAJBOLJI U ZEMLJI

Dubljević i Aleksić najbolji košarkaši Crne Gore u inostranstvu

Član Valensije, Bojan Dubljević i Snežana Aleksić iz bugarske ekipe Beroe najboljji su crnogorski košarkaš i košarkašica u inostranstvu, u tradicionalnom godišnjem izboru Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG).

Centar Valensije najbolji je strijelac i skakač crnogorske reprezentacije u kvalifikacijama sa 21,8 poena i osam skokova po utakmici.

Dubljević zbog obaveza u klubu nije prisustvovao svečanom proglašenju.

Aleksić je dala veliki doprinos plasmanu Crne Gore na Evropsko prvenstvo u Letoniji.

"Hvala KSCG na ukazanom povjerenju. Na meni ostaje da to povjerenje opravdam što boljim rezultatima. Presrećna sam, ovo mi je velika obaveza da u narednom periodu dokažem da je nagrada zaslužena", kazala je Aleksić.

Za košarkaša godine u Crnoj Gori izabran je Nikola Ivanović. Plejmejker Budućnost Volija je drugi košgeter (13,8) i prvi asistent (4,8) crnogorske selekcije u kvalifikacijama.

Ivanović je možda i najzaslužniji za istorijsku titulu Budućnost Volija u ABA ligi.

"Mnogo lijepo je sve što se izdešavalo ove godine. Svaka nagrada ukupan je zbir svega onoga što su prethodne godine napravile reprezentacija i klub. Nije ono lažna skromnost to je nagrada svih nas, već stvarno jeste tako. Da Budućnost i reprezentacija nijesu ostvarili takve uspjehe, nijedna moja nagrada ne bi imala značaj, niti
bih je, sigurno, primio", kazao je Ivanović.

U istoj kategoriji u ženskoj konkurenciji je najbolja Milena Jakšić, bek Budućnost Bemaksa i reprezentacije Crne Gore

"Veliki smo uspjeh napravile ove godine u WABA ligi i sa reprezentacijom, sa kojom smo peti put uzastopno izborile plasman na Evropsko prvenstvo. Jako mi znači što sam bila dio te reprezenatacije. Hvala Savezu, mom klubu, trenerima i saigračicama, bez kojih ovo ne bih postigla", kazala je Jakšić.

Za najbolje mlade košarkaše izabrani su njena saigračica Dragana Živković i kapiten mlade reprezentacije i centar Lovćena, Miloš Popović.

Nagrada Goran Poli Bojanić, koji se dodjeljuje treneru godine, pripala je Mihailu Pavićeviću, koji je predvodio Mornar do istorijske titule prvaka Crne Gore.

"Nagradu doživljavam kao priznanje Košarkaškom klubu Mornar, koji već godinama pravi sjajne rezultate, a posebno prošle sezone, koja je za nas klub bila istorijska. Moramo zaista biti ponosni. Proznanje su mi donijeli moji igrači, jer dobro je poznato da igrači dobijaju utakmice, igrači osvajaju titule, a treneri samo gube", rekao je Pavićević

On je naglasio da je za uspjehe najzaslužniji njegov brat Đorđije.

"On je osmislio ovaj projekat i zaslužio ne samo ovo priznanje koje sam ja primio, već, možda, i nešto više. Što se moje malenkosti tiče, ja bih to vrlo kratko objasnio. Našao sam se u pravom trenutku, na pravom mjestu", kazao je Pavićević.

Predsjednik Košarkaškog saveza Milo Đukanović kazao je da je 2018. možda i najuspješnija košarkaška godina u Crnoj Gori od obnove nezavisnosti.

"Ova je još uspješnija godina od prethodne za koju smo govorili da je istorijska. To kažem zbog rezultata koji nijesu samo reprezentativni, nego su postignuti i izuzetni klupski uspjesi. To me raduje i potvrđuje da formula za koju smo se opredijelili - da uz razvoj sportske infrastrukture uložimo dodatnu pažnju na unapređenje stručnog rada u KSCG, daje rezultate", kazao je Đukanović.

On je naglasio da nije tako teško da bi se moglo govoriti o razuđenim uspjesima unutar košarkaške organizacije.

"Sada ne govorimo o uspjesima reprezentacija već i mnoštvu uspjeha klubova. Želim da afirmišem dalju internacionalizaciju crnogorske košarke, uz uspjehe koji tradicionalno postižu seniorske selekcije. Posebno naglašavam seniorke koja je u svim kvalifikacijama uspjela da se plasira na EP", kazao je Đukanović.

On vjeruje da se već naredne godine mogu stvoriti uslovi da se ispravi kik kadetske selekcije i da povratkom u A divizuju Crna Gora bude jedna od rijetkih država koja ima predstavnike u A divizijama u svim selekcijama.

Đukanović je posebno potencirao klupske uspjehe, regionalne titule košarkaša i košarkašica Budućnosti i nastup Mornara u ABA ligi i trofej prvaka CRne Gore

"Budućnost je u žestokoj konkurenciji došla do trofeja u ABA ligi i priuštila najveće moguće zadovoljstvo ljubitelje košarke da budemo dio Evrolige. Smatram da je ubjedljivo najveći uspjeh što smo dio te selekcije. Budućnost pokazuje određeni kapacitet za još bolje rezultate i vjerujem da će stvoriti uslove za produženo takmičenje u Evroligi", kazao je Đukanović.

On je naglasio da je Predsjedništvo KSCG saglasno Zakonu o sportu pripremalo izbornu Skupštinu koja će biti održana u predviđenom roku.

"Nova zakonska rješenja donijela su i nove potrebe, da iz užeg sastava biramo novo rukovodstvo KSCG. Na funkciji predsjednika proveo sam gotovo dva mandata, imao sam privilegiju da sarađujem sa vrijednim košarkaškim radnicima u Predsjedništvu i stručnoj službi Košarkašpkog saveza. Ovo je prilika da se svima zahvalim, jer da nije bilo njihovog predanog rada ne bismo mogli da servisiramo potrebe klubova i reprezentacija. Svima velika zahvalnost za doprinos i odgovornu saradnju. Veliko hvala i sponzorima koji su ispratili naše zahtjevne potrebe reprezentativnih selekcija", zaključio je Đukanović.

Košarkaški savez uručio je zahvalnice Ministarstvu sporta i Crnogorskom olimpijskom komitetu, kao i sponzorima koji su pomogli funkcionisanje te asocijacije u 2018. godini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније