Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

16. 12. 2018. 21:45   >>  21:32

DŽIKIĆ NAKON PORAZA

Forsirali smo šuteve, to nam se osvetilo

Porazom od Cibone, Budućnost je izgubila korak u borbi za prvo mjesto u ABA ligi.

"Plavi" su poraženi večeras u Zagrebu od Cibone 77:83, u utakmici 11. kola regionalnog takmičenja i tako upisala treće poraz.

Tandem Cibone Damir Markota i Marko Ljubičić je zajedno ubacio 45 poena.

"Čestitam Ciboni na pobedi. Znali smo kako igra ekipa iz Zagreba. Znali smo da će nastojati da rašire našu odbranu i pokušaju šutem sa distance. Markota i Ljubičić su odigrali sjajno. S druge strane, mi smo odigrali jako, jako loše u napadu. Izgubili smo mnogo lopti, nijesmo pronalazili prava rješenja, forsirali smo šuteve iz pozicija koje nijesu bile izgrađene i to nam se na kraju osvetilo. Promašivali smo i otvorene šuteve, i to potpuno otvorene, neforsirane šuteve", kazao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Šampion ABA lige je sredinom treće deonice imao 11 poena prednosti, koju je prokockao u posljednjih deset minuta.

"Tačno je da je Cibona pogodila nekoliko nevjerovanih šuteva, ali je isto tako tačno da smo olako prokockali dvocifrenu prednost koji smo stekli u trećoj dionici. Znali smo da najveća opasnost preti od Markote i Ljubičića, ali...", izjavio je Džikić. 

Trener Cibone Ivan Velić kazao je da je ovo pobjeda tima.

"Mi smo vjerovali u pobjedu, pokušali smo taj hendikep koji smo imali u reketu, forsirati malo bržu igru sa dvije četvorke i uspjeli smo protivnika da natjeramo da igra sa niskom petorkom što je nama odgovaralo i u tom momentu mi smo jednostavno bili bolji brži, prodorniji. Pobjeda tima i svaka im čast", rekoa je Velić.

Budućnost sada očekuju okršaji sa turskim velikanima u Evropligi. "Plavi" će već za dva dana igrati protiv Anadolu Efesa u turskoj, a u četvrtak će u glavnom gradu Crne Gore gostovati Fenerbahče.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније