Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

16. 12. 2018. 20:42 >> 22:25
5

TREĆI PORAZ

Budućnost poklekla u Zagrebu

Košarkaši Budućnost Volija poraženi su u Zagrebu od Cibone 77:83 (18:15, 16:17, 23:16, 20:25) , u utakmici 11. kola ABA lige. "Plavi" su sredinom treće dionice imali 11 poena prednosti, ali ne i snage da stignu do trijumfa.

Centralne figura u sastavu Cibone bili su Damir Markota sa 23 poena uz šest skokova i Marko Ljubičić koji je ubacio 22 poena uz sedam asistencija.

Kod Budućnosti, nešto bolji od ostalih bili su Nemanja Gordić sa 18, odnosno Edvin Džekson i Erl Klark sa po 13 poena.

Budućnost je kontrolisala dešavanja na parketu na početku meča i imala je prednost od 15:8. Na kraju prve četvrtine prednost se istopila (18:15), pošto su izabranici Aleksandra Džikića imali pet promašenih slobodnih bacanja i pet izgubljenih lopti.

U drugoj dionici viđeno je dosta grešaka na obje strane, a uspavanu Budućnost je pokrenuo Suad Šehović, koji je pogodio trojku sredinom trećeg dijela igre, zatim je sjajno ukrao loptu, kontru u koju je krenuo Edvin Džekson, bivši igrač Mornara, Brendon Rejli Ros je zaustavio nesportskom greškom. Francuz je ubacio dva penala, nedugo zatim su uslijedile dvije trojke u režiji Nemanje Gordića i Edvina Džeksona i šampion ABA lige ja za tili čas imao dvocifrenu prednost (50:39).

Međutim, Cibona se nije predala i poslije toga je napravila seriju od 19:7 i preokrenula na 58:57. U posljednjoj dionici Markota i Ljubičić postigli su četiri "trojke" i obezbijedili pobjedu svom timu.

Regionalni šampion prekinuo je seriju od pet uzastopnih pobjeda i doživio treći poraz, dok je zagrebački tim upisao peti trijumf.

Budućnost Voli će u narednom kolu, 24. decembra u Novom Mestu, igrati sa Krkom.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније