Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

15. 12. 2018. 19:01   >>  19:33

PORAZ OD CEDEVITE

Mornar prokockao veliku prednost

Košarkaši Mornara poraženi su večeras pred svojim navijačima od Cedevite 102:103 (27:25, 16:19, 33:34, 16:25), u utakmici 11. kola ABA lige.

Barani nakon trijumfa nad FMP Železnikom u prošlom kolu nijesu uspjeli da vežu dvije pobjede u ABA ligi iako su večeras imali i 16 poena prednosti.

Junak pobjede Zagrepčana bio je Džejkob Pulen koji je od 30 poena 28 postigao u drugom poluvremenu, uključujući trojku i slobodno bacanje za preokret u posljednjih 36 sekundi.

Pulena je najbolje pratio Andrija Stipanović sa 18 poena, 17 je dodao Eldžin Kul, a Džastin Kobs 14 uz pet asistencija.

Mornar je predvodio Antabija Veler sa 28 poena, 22 je dodao Strahinja Mićović, 16 Nemanja Vranješ, a 13 Nikola Rebić.

Neizvjesna utakmica pred skoro punom dvoranom Topolica u Baru odlučena je u neizvjesnoj završnici koja je pripala gostima iz Zagreba.

Cedevita je gotovo tokom cijelog meča bila u zaostatku, ali je ipak u finišu uspjela da dođe do preokreta i bitnog trijumfa.

Mornar je imao plus 16 (81:65) na tri minuta do kraja treće dionice, ali se prednost "istopila" u posljednjoj četvrtini, kada je Cedevita prvi put na meču povela (91:90) pogotcima Stipanovića sa linije slobodnih bacanja u 36. minutu. Do kraja meča igralo se koš za koš, ali u finisšu gosti su bili bolji.

Pulen je pogodio trojku za 100:99 na 36 sekundi do kraja, a Mornar nije iskoristio dvije naredne prilike za poene.

Nakon promašaja Vranješa, Amerikanac je bio polovičan sa slobodnih bacanja za 101:99 u korist Cedevite. Landing Sane je iz teške situacije promašio šut za preokret, a Cedevita je iskonstrolisala rezultat i došla do pete uzastopne pobjede.

Cedevita se učvrstila na trećem mjestu sa učinkom 7-4, dok su Barani ostali u donjem dijelu tabele sa skorom 3-8.

Poslije duela sa Cedevitom, Barani će u regionalnom takmičenju ugostiti Olimpiju i Krku, a u međuvremenu odigrati i posljednji meč u Evrokupu, protiv Lijetvos Ritasa u Viljnusu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније