Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

05. 12. 2018. 19:27 >> 18:59

PEŠIĆ OPREZAN

"Budućnost pronašla ritam"

Budućnost može da igra košarku na visokom nivou, posebno na domaćem parketu, ocijenio je trener košarkaša Barselone Svetislav Pešić.

Košarkaši Budućnost Volija igraće sjutra u Podgorici protiv Barselone utakmicu 11. kola Evrolige. 

Nekadašnji evropski prvak u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario je šest pobjeda i četiri poraza, dok regionalni šampion, poslije deset kola, ima učinak od dva trijumfa i osam poraza.

"Sve utakmice su važne, naročito u Euroligi i naročito u gostima. CSKA i Baskonija mogu to da posvjedoče nakon poraza u Podgorici. Budućnost može da igra košarku na visokom nivou, posebno na domaćem parketu. Imaju samo dvije pobjede, ali su jak tim i dobro organizovan. Imali su problema zbog povreda na startu sezone i neke nove igrače, ali igraju dobro. Sada su pronašli ritam i veoma su opasni", rekao je Pešić.

"Plavi" su pred svojim navijačima upisali pobjede protiv Baskonije (99:84) i CSKA iz Moskve (93:92) i poraze od Armanija (82:71), Makabija (78:68), Panatinikosa (72:67), Žalgirisa (72:60), ali i Darušafake u Istanbulu (71:63), Reala u Madridu (89:55), Himkija u Moskovskom regionu (85:69) i Olimpijakosa u Atini (90:72).

Barsa posljednje četiri godine nije uspjela da se domogne finalnog turnira, a šampionski trofej Evrolige osvajala je 2003. i 2010.

Barsa nakon 18 godina u Podgorici

Katalonski klub posljednje gostovanje dobio je 85:77, a obilježio ga je Pau Gasol sa 23 poena.

Dvojica košarkaša iz tog meča sada su treneri evroligaških timova - Dejan Radonjić (Bajern Minhen) i Šarunas Jasikevičius (Žalgiris), dok su samo još dvojica, nakon penzionisanja Huana Karlosa Navara, aktivni igrači Gasol i Blagota Sekulić.

Duel u dvorani Morača počeće u 19 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније