Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B92 ]

04. 12. 2018. 10:47 >> 10:27

NEVJEROVATNE BROJKE

Dončić ruki Zapada oktobra i novembra

Slovenački košarkaš Luka Dončić proglašen je za najboljeg rukija na Zapadu NBA u oktobru i novembru.

Dončić je oduševio u prvih deset nastupa u NBA jer je predvodio Dalas Meverikse do 8-2 u prethodna dva mjeseca što je najbolji start sezone za Teksašane od 2013.

Slovenac u prvih 20 utakmica u dresu Dalasa prosječno bilježi 18,5 poena uz 6,5 skokova, 4,3 asistencija i 1,1 ukradenih lopti, dok igra 33 minuta po meču.

Šutira 44,3 odsto iz igre i 38,2% za tri poena, a među svim "početnicima" u ligi je prvi strijelac, drugi asistent, četvrti skakač i peti trojkap, ali i dobija najveću minutažu.

Dončić je na deset utakmica imao najmanje 20 poena, a predvodio je Mevse na osam mečeva. U drugom meču u ligi protiv Minesote je sa 26 poena postao najmlađi igrač u istoriji Dalasa koji je postigao više od 20 poena na utakmici.

U sedmom NBA nastupu je zabilježio rekord karijere sa 31 poenom uz osam skokova u pobjedi nad San Antonijom i istovremeno postao najmlađi igrač u istoriji franšize koji je postigao više od 30 poena na utakmici (19 godina, 243 dana).

U prvih deset NBA mečeva je postigao 198 poena uz 66 skokova i 44 asistencije pridruživši se legendarnom Oskaru Robertsonu kao jedini igrač koji je imao takav učinak u tom periodu, računajući i igrače prije zvaničnog osnivanja NBA lige.

Osim toga, Dončić je sa 292 poena u prvih 15 NBA utakmica najefikasniji tinejdžer u istoriji lige, nadmašivši prethodni rekord Kevina Durenta iz 2007. za dva poena.

Dončića je kao trećeg pika na ovogodišnjem draftu izabrala Atlanta, ali ga je trejdovala u Dalas za pravo na petog pika Trea Janga i zaštićenog pika prve runde 2019.

Jang je osvojio nagradu za najboljeg rukija Istoka u oktobru i novembru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније