Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

21. 11. 2018. 20:05 >> 20:29
14

VELIKA POBJEDA U SLOVAČKOJ

Košarkašice peti put zaredom na Eurobasketu

Crnogorske košarkašice savladale su večeras u Ružomberoku Slovačku sa 82:68 i peti put zaredom izborile plasman na Eurobasket.

Crna Gora će biti prva u grupi A, bez obzira na ishod duela Bosne i Hercegovine i Islanda, koji počinje u 20.45.

Veliki uspjeh izabranice Roberta Injigesa napravile su pobjedom u Slovačkoj. Fenomenalna partija u Ružomberoku i trijumf 82:68 za prvo mjesto u grupi uz skor od četiri pobjede i dva poraza.

Crnogorke su, u odsustvu Jelene Dubljević, pokazale veliko srce i u meču odluke zaigrale su na izuzetno visokom nivou, protiv Slovačke koja je bila favorit pred početak susreta koji je putnika odveo na Eurobasket.

"Presrećne smo. Odigrale smo najbolji meč kad je najteže bilo. I najbitnije. Igrale smo zajedno u odbrani i napadu, ispoštovale svaki zahtjev trenera i pomogale i podržavale jedna drugu. To je košarka koju treba da igramo i tada smo najjače", kazala je nakon meča Milica Jovanović.

Slovakinje su bile ravnopravan rival do poluvremena, nakon kojeg je na semaforu pisalo 35:34.

"Crvene" su poslije izjednačenog prvog poluvremena u drugom razbile rivala.

Treća četvrtina bila je presudna, savršena odbrana, raspucane u napadu naše djevojke su dobile treći period 27:11, a sve je zaokružila Božica Mujović trojkom sa naše polovine!

U posljednjoj četvrtini prednost je rutinski sačuvana za ogromno slavlje naših djevojaka koje će opet nastupiti na Eurobasketu!

U domaćoj ekipi najefikasnija je bila Baintova sa 20 poena.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније